...
Nieuws - 12 oktober 2020

Grensarbeiders kunnen voortaan ook digid aanvragen

Werknemers uit andere Europese landen komen voortaan in aanmerking voor een DigiD. Dit volgt uit een uitspraak die de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft gedaan op 24 december 2019. Naar aanleiding van deze uitspraak heeft Logius het DigiD aanvraagproces vanuit het buitenland aangepast.

...
Nieuws - 23 mei 2022

Kabinet geeft nieuwe impuls aan grensgebieden

Nederlandse grensgebieden boeken de afgelopen jaren veel vooruitgang bij het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen. Toch blijft een deel van de potentie in deze regio’s onbenut. Daarom komt er een nieuw programma ter ondersteuning van de brede welvaart in de grensgebieden. 

...
Nieuws - 7 februari 2022

Meer aandacht voor de rechten van thuiswerkende grensarbeiders

Nu het thuiswerken een permanent onderdeel van het arbeidsproces lijkt te worden, doen zich nieuwe problemen voor binnen de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. Als er niet snel een oplossing komt kan dit verregaande gevolgen hebben voor de positie van thuiswerkende grensarbeiders. 

...
Nieuws - 29 november 2021

ITEM Grenseffecten­rapportage 2021: effect op crisisbeheer en gezondheidszorg

Hoe staat het met de samenwerking in Europese grensregio’s? De nieuwe Grenseffectenrapportage van ITEM geeft antwoord op die vraag. De rapportage van dit jaar bestaat uit vier dossiers: met name de bevindingen in grensoverschrijdende crisisbeheer en gezondheidszorg zijn voor decentrale overheden relevant.

...
Nieuws - 7 juni 2021

Creatief Europa: 300 miljoen euro beschikbaar voor cultuursector

Decentrale overheden spelen een belangrijke rol in de publieke financiering van cultuur. Om de culturele en creatieve sector in Europa te ondersteunen heeft de Europese Commissie een historisch bedrag vrijgemaakt voor het programma Creatief Europa. 

...
Nieuws - 18 januari 2021

Raadpleging over de toekomstvisie van grensregio’s

Het Comité van de Regio’s heeft in samenwerking met de Europese Alliantie van burgers in grensoverschrijdende regio’s een raadpleging geopend. De raadpleging gaat over de toekomstvisie voor grensoverschrijdende regio’s tot 2050.

...
Nieuws - 18 januari 2021

Politiek akkoord bereikt over het EU4Health programma

Het EU4Health programma bereidt Europese gezondheids-stelsels voor op toekomstige gezondheidsbedreigingen. In de toekomst moet er ook een sterker grensoverschrijdend gezondheidsbeleid zijn voor de grensgemeenten.