...
Nieuws - 25 maart 2019

Europese Commissie specificeert criteria voor biobrandstoffen

De Europese Commissie heeft een verordening gepubliceerd met daarin de criteria voor biobrandstoffen. Deze verordening vult de richtlijn ter bevordering van het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen uit 2018 aan.

...
Nieuws - 4 maart 2019

Minimumdoelen voor aanbesteden van schone en energiezuinige wegvoertuigen

De commissie Milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid van het Europees Parlement (ENVI) heeft op 27 februari ingestemd met het bereikte compromis over de wijziging van Richtlijn inzake de bevordering van schone en energiezuinige wegvoertuigen. 

...
Nieuws - 25 februari 2019

LIFE-Programma doet oproep voor projectvoorstellen

Het EU LIFE-Programma is vanaf maart 2019 weer open voor nieuwe projectvoorstellen op het gebied van milieu, natuurbehoud en klimaatactie. Hieraan mogen publieke en private organisaties die cofinanciering zoeken voor projecten meedoen.

...
Nieuws - 25 februari 2019

CO2-uitstoot Europese vrachtwagens moet met 30 procent omlaag

De EU neemt maatregelen voor het terugdringen van de CO2-uitstoot van trucks. Het Roemeense voorzitterschap van de Raad bereikte een voorlopige overeenkomst met vertegenwoordigers van het Europees Parlement en de Europese Commissie over nieuwe regels die bindende doelstellingen voor de CO2-emissiereductie van zware bedrijfsvoertuigen vaststellen.

...
Nieuws - 21 juli 2022

Luchtkwaliteit: hoe schoon is de lucht in de Europese steden?

Het Europees Milieuagentschap heeft de luchtkwaliteit van Europese steden in kaart gebracht. Den Haag, Groningen en Breda behoren tot de top 50 van schoonste steden. Verder blijkt dat Nederland goed op weg is met het behalen van de emissiereductieverplichtingen uit de Emissieplafonds Richtlijn.

...
Nieuws - 20 februari 2023

Europa beter voorbereid op noodsituaties

Om de Unie beter voor te bereiden op rampen presenteert de Europese Commissie de EU Disaster Resilience Goals. De doelstellingen sporen decentrale overheden aan om intensiever samen te werken met overheden in binnen- en buitenland. Verder zijn er subsidies beschikbaar voor innovatieve oplossingen.

...
EU Recht en beleid - 1 december 2022

Luchtkwaliteit

Europese doelstellingen moeten zorgen dat voor alle Europese burgers schone lucht beschikbaar is. Daartoe stelt de EU onder andere minimale grenswaarden voor de luchtkwaliteit. Deze doelstellingen dienen op nationaal, maar zeker ook op decentraal niveau gehandhaafd te worden.