...
Nieuws - 31 mei 2021

Vijf EU-workshops: geef uw mening over stedelijke mobiliteit

Stedelijke mobiliteit moet minder vervuilend worden en dient een groene en digitale transitie te ondergaan. Ter implementatie van de Strategie voor duurzame en slimme mobiliteit wordt het EU-initiatief voor stedelijke mobiliteit gelanceerd. In dit kader organiseert de Commissie vijf workshops.

...
Nieuws - 31 mei 2021

De Algemene Verordening Gegevensbescherming is drie jaar – hoe staat het ermee?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is alweer drie jaar van kracht. Sinds 25 mei 2018 moeten alle organisaties, ook decentrale overheden, voldoen aan de regels uit de verordening wanneer zij persoonsgegevens verwerken. Maar wat heeft de AVG ons de afgelopen drie jaar gebracht?

...
Nieuws - 19 april 2021

Coronaherstelplan: NextGenerationEU

NextGenerationEU is een tijdelijk herstelinstrument van € 806 miljard met als doel de schade als gevolg van de coronapandemie te helpen herstellen en Europa groener, digitaler en veerkrachtiger te maken. In een communicatie zet de Commissie uiteen hoe ze de financiering zal aanpakken.

...
Nieuws - 12 april 2021

REACT-EU: Eerste steunmaatregelen in Nederland goedgekeurd

Door geld dat vrijkomt via het Europese fonds REACT-EU zijn in Nederland de vier operationele programma’s voor het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) aangepast. De Europese Commissie heeft deze wijzigingen nu goedgekeurd. 

...
Nieuws - 6 april 2021

Nederlands-Duitse samenwerking op het gebied van klimaatadaptatie

In het kader van de Europese Green Deal heeft de EC een klimaatadaptatiestrategie ontwikkeld. De nieuwe strategie streeft naar een slimmere, snellere en systematischere klimaatadaptatie en meer internationale aandacht voor het aanpassingsvermogen van landen en regio’s.

...
Nieuws - 23 november 2020

EU strategie voor hernieuwbare offshore-energie

De Europese Commissie heeft de EU-strategie voor hernieuwbare offshore-energie gepresenteerd. De strategie moet eraan bijdragen dat de EU tegen 2050 klimaatneutraal is en de doelstelling haalt om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 55% te verminderen in vergelijking met 1990.

...
EU Recht en beleid - 27 juni 2024

Klimaatadaptatie

De gevolgen van klimaatverandering worden in Europa steeds merkbaarder. Klimaatadaptatie, namelijk het doen van vroegtijdige aanpassingen, moet Europa klimaatbestendiger maken.