×
...
Nieuws - 23 maart 2020

LIFE-programma vraagt om uw mening

Het LIFE-programma is bezig met het ontwikkelen van het meerjarenwerkprogramma voor de periode 2021-2024. De algemene doelstellingen van het LIFE-programma na 2020 zijn voorlopig overeengekomen. In een consultatie hoort het LIFE-programma graag uw wensen.

...
Nieuws - 16 maart 2020

Europese Commissie publiceert openbare raadplegingen

De Europese Commissie heeft een aantal openbare raadplegingen gepubliceerd die van toepassing kunnen zijn op decentrale overheden en regionale samenwerkingsverbanden. In dit artikel vindt u een overzicht van relevante publicaties.

...
Nieuws - 9 maart 2020

Europese Klimaatwet: nul netto uitstoot in de EU & klimaatadaptatie

EU-instellingen en lidstaten zijn samen verplicht om de klimaatneutraliteitsdoelstelling voor 2050 te halen. Dat staat in het voorstel voor de Europese Klimaatwet die de Europese Commissie op 4 maart 2020 publiceerde. Het voorstel legt daarmee wettelijk vast dat de uitstoot van broeikasgassen in de EU in 2050 tot nul wordt teruggebracht.

...
Nieuws - 24 februari 2020

Feedback gevraagd voor de Farm to Fork-strategie

De Europese Commissie heeft een feedbackformulier geopend voor de Van-Boer-tot-Bord-strategie (Farm to Fork). Deze strategie is onderdeel van de Europese Green Deal en zal in het voorjaar van 2020 worden gepubliceerd. De strategie moet zorgen voor een duurzamere voedselketen met voedzaam.

...
Nieuws - 17 februari 2020

Green Deal in het werkprogramma 2020

Praktijkvraag: Waarom is het werkprogramma van de Europese Commissie relevant voor decentrale overheden?

...
Nieuws - 17 februari 2020

Financiering van de Europese Green Deal

De Europese Commissie geeft in haar werkplan aan dat er een behoorlijke financiering moet worden geregeld om de ambities van de Green Deal te behalen. In dit artikel leest u hoe de Commissie de financiering van de Green Deal wil bewerkstelligen door een complex pakket aan maatregelen.

...
Nieuws - 16 december 2019

Europese Green Deal: De weg naar klimaatneutraliteit

Afgelopen woensdag 11 december is de Europese Green Deal gepresenteerd. Hierin zet de Europese Commissie de strategie uiteen voor de verduurzaming van de Europese economie. Deze strategie raakt veel verschillende beleidsterreinen en zal grote invloed hebben op decentrale overheden.

...
Nieuws - 30 september 2019

De praktische toepassing van het Beter Aanbesteden-evaluatieformulier

De actieagenda van het traject Beter Aanbesteden is afgerond. Staatssecretaris Mona Keijzer van EZK wijst onder meer op het succes van de pilot die is uitgevoerd om de evaluatie van aanbestedingen op eenvoudige wijze mogelijk te maken. De praktische toepassing van een evaluatieformulier kan een groot verschil maken in de communicatie tussen markt en overheid.