...
Nieuws - 24 juli 2020

Herziening Jeugdwet eerder in consultatie

De herziening van de Jeugdwet is eerder dan verwacht in consultatie gegaan, namelijk op 10 juli, en loop nog tot 6 september. Het belangrijkste doel van de consultatie is om door middel van meer focus op regionale samenwerking de randvoorwaarden van het jeugdstelsel te verbeteren.

...
Nieuws - 22 juni 2020

Nieuwe handboeken in het kader van sociaal verantwoord aanbesteden

Er zijn nieuwe handboeken beschikbaar in het kader van sociaal verantwoord aanbesteden. Beide boeken bevatten voorbeelden uit de praktijk waarin de overheid door middel van overheidsopdrachten sociale belangen heeft behartigd.

...
Nieuws - 30 maart 2020

Commissie van Aanbestedingsexperts oordeelt over open house-procedure

Onlangs heeft de Commissie van Aanbestedingsexperts zich uitgesproken over de vraag welke regels er gelden voor toelatingsprocedures. In haar advies wordt overwogen of aanbestedingsrechtelijke beginselen (zoals gelijke behandeling en proportionaliteit) bij een open house-procedure toegepast moeten worden – en zo ja, in welke mate.

...
Nieuws - 16 maart 2020

Barrières in de interne markt en de actiepunten voor een beter functionerende markt

Om de circulatie van goederen en diensten in de EU te vergemakkelijken en tegelijkertijd consumenten te beschermen, voorziet het EU-recht in regels om marktbelemmeringen weg te nemen. Er blijken echter nog steeds veel belemmeringen voor te komen. De Europese Commissie heeft daarom een actieplan opgesteld.