...
Nieuws - 22 februari 2021

Feedback op herziening van afzetbevorderingsbeleid via openbare raadpleging

De Europese Commissie vraagt feedback op voorgenomen maatregelen omtrent het EU-afzetbevorderingsbeleid van agrovoedingsproducten. Het afzetbevorderingsbeleid is aan herziening toe om beter aan te sluiten op de doelstellingen van de Green Deal.

...
Nieuws - 15 februari 2021

Nederland positief gestemd over nieuwe Europese klimaatvoorstellen

Nederland steunt de nieuwe klimaatvoorstellen van de EC waarmee meer vorm wordt gegeven aan de uitwerking van de Green Deal. Dat blijkt uit de beoordeling van de werkgroep in de ‘Beoordeling van Nieuwe Commissievoorstellen‘ (BNC) over het klimaatpact en de nieuwe batterijenverordening. 

...
Nieuws - 8 februari 2021

Consultatie over herziening van de Europese bodemstrategie

Om te voldoen aan de klimaat- en biodiversiteitsdoelstellingen van de Green Deal heeft de Commissie een initiatief gepresenteerd ter bevordering van de bodemgezondheid. Naar aanleiding van dit initiatief houdt de Commissie een raadpleging over de nieuwe bodemstrategie voor 2030. 

...
Nieuws - 25 januari 2021

Faciliteit voor herstel en veerkracht: 37% gereserveerd voor behalen klimaatdoelstellingen

Sterker en veerkrachtiger uit de crisis komen. Dat is het doel van het coronaherstelfonds NextGenerationEU en het belangrijkste instrument daarbinnen: de faciliteit voor herstel en veerkracht. De Raad en het Europees Parlement hebben een politiek akkoord bereikt over de invulling van deze faciliteit. 

...
Nieuws - 14 oktober 2020

Een faciliteit voor herstel en veerkracht voor een sterker Europa

De Commissie wil de schade van de coronapandemie snel ongedaan maken en de economie weer op gang brengen. Daarom heeft de Commissie de Strategie voor Duurzame Groei 2021 voornamelijk in het teken gezet van de implementatie van de faciliteit voor herstel en veerkracht. 

...
Nieuws - 27 september 2020

Advies CVAE over het volgen van een SAS-procedure

Decentrale overheden moeten bij aanbestedingen zorgvuldig zijn bij het kiezen van een CPV-code. In de praktijk gaan zij er soms onterecht vanuit dat de verlichte procedure voor sociale en andere specifieke diensten ook voor reguliere diensten gebruikt kan worden.