...
Nieuws - 23 november 2020

Het MFK 2021-2027: EU Regeringsleiders bespreken stand van zaken

In de impasse rond het MFK is nog geen doorbraak bereikt. Aan het MFK voor de periode 2021-2027 wordt de eis verbonden dat lidstaten de rechtsstaat respecteren. Polen en Hongarije zijn het niet eens met deze eis en zijn daarom van plan geen goedkeuring te geven aan het nieuwe MFK. 

...
Nieuws - 14 oktober 2020

Een faciliteit voor herstel en veerkracht voor een sterker Europa

De Commissie wil de schade van de coronapandemie snel ongedaan maken en de economie weer op gang brengen. Daarom heeft de Commissie de Strategie voor Duurzame Groei 2021 voornamelijk in het teken gezet van de implementatie van de faciliteit voor herstel en veerkracht. 

...
Nieuws - 30 maart 2020

Actieplan om regio’s en steden te helpen bij bestrijding COVID-19

Het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) presenteerde op 24 maart een actieplan ter ondersteuning van lokale en regionale overheden bij de aanpak van de coronacrisis. In het kader van de huidige crisis kan het CvdR regio’s en steden in heel Europa helpen

...
Nieuws - 16 maart 2020

Grensoverschrijdende samenwerking: kabinet schetst recente ontwikkelingen en actuele vooruitgang

Het Nederlandse kabinet geeft samen met grensregio’s en buurlanden een impuls aan de grensoverschrijdende samenwerking met België en Duitsland. In een brief aan de Tweede Kamer zette ministers Knops uiteen wat de recente ontwikkelingen en de actuele vooruitgang op dit gebied zijn. Daarnaast heeft ook de Europese Commissie ingezet op vergaande samenwerking ten aanzien van het spoorvervoer.

...
Nieuws - 2 maart 2020

Consultaties meerjarenplan Benelux 2021-2024

De consultaties voor een meerjarenplan 2021-2024 van de Benelux zijn gestart onder de Nederlandse voorzitterschap, bekleed door minister Stef Blok. De Benelux-landen roepen geïnteresseerden op om hun stem te laten horen om de grensoverschrijdende samenwerking te versterken.

...
Nieuws - 17 februari 2020

Financiering van de Europese Green Deal

De Europese Commissie geeft in haar werkplan aan dat er een behoorlijke financiering moet worden geregeld om de ambities van de Green Deal te behalen. In dit artikel leest u hoe de Commissie de financiering van de Green Deal wil bewerkstelligen door een complex pakket aan maatregelen.

...
Nieuws - 24 februari 2020

Europese Commissie start acties om burgerbetrokkenheid te vergroten

De Europese Commissie start proefacties om burgers meer te betrekken bij de uitrol van cohesieprojecten. Met de acties wil de Commissie actieve betrokkenheid van burgers en maatschappelijke organisaties realiseren bij de manier waarop de EU-middelen worden gepland.

...
Nieuws - 3 februari 2020

Europese Week van Regio’s en Steden zoekt partners

De organisatie van de Europese Week van Regio’s en Steden (#EURegionsWeek) zoekt partners voor het organiseren van sessies en bijeenkomsten van 12 tot 15 oktober 2020. De thema’s van de week zijn Groen Europa