...
Nieuws - 5 juni 2023

Tweede ronde aanvragen voor het European Urban Initiative geopend 

De tweede ronde voor subsidieaanvragen van het European Urban Initiative is geopend. Steden kunnen zich aanmelden voor het Innovative Actions programma om financiële steun te ontvangen voor de ontwikkeling van vernieuwende oplossingen.

...
Nieuws - 15 mei 2023

Financieringsaanvragen energietransitie geopend

De European City Facility heeft de vijfde ronde voor financieringsaanvragen geopend. Gemeenten kunnen aanvragen indienen voor €60.000 euro om in te zetten voor de ontwikkeling van investeringsconcepten voor de energietransitie. Gemeenten kunnen aanvragen indienen tot 30 juni 2023 om 17:00.

...
Nieuws - 16 december 2019

Interview met Europarlementariër Vera Tax

Sinds de zomer is PvdA-Europarlementariër Vera Tax lid van de parlementaire commissie voor regionale ontwikkeling (REGI). Wij spraken haar in het Europees Parlement over haar drijfveren en ambities voor de komende vijf jaar.

...
Nieuws - 29 november 2021

570 miljoen euro beschikbaar voor interregionale innovatie-investeringen

De Europese Commissie heeft het nieuwe Interregionale Innovatie Investeringsinstrument (I3) gelanceerd. I3 biedt financiële ondersteuning bij het intensiveren en het uitbreiden van interregionale innovatieprojecten. Ook partnerschappen met decentrale overheden kunnen hier een beroep op doen.

...
Nieuws - 1 mei 2023

Oproepen European Urban Initiative Capacity Building

Het European Urban Initiative heeft de oproepen geopend voor twee projecten in het kader van ‘capacity building’. Gemeenten kunnen zich nu aanmelden voor een uitwisseling of strategisch advies rondom de uitdagingen van duurzame stedelijke ontwikkeling.

...
Nieuws - 28 februari 2022

Nieuwe financierings­mogelijkheden onder Interreg 2021-2027

Heeft u een idee voor een grensoverschrijdend project of wellicht interesse in internationale samenwerking? De eerste oproepen in het kader van het programma voor Europese Territoriale Samenwerking (Interreg) zijn inmiddels gelanceerd en staan open voor het indienen van projecten.

...
Nieuws - 23 maart 2020

Grass2Grit: grassap als dooimiddel

In Noord-Holland is op vrijdag 6 maart een bijzondere fabriek op een feestelijke manier geopend. Het gaat om de eerste fabriek ter wereld waar bermgras wordt omgezet in sap voor gladheidsbestrijding en vezels voor verkeersborden en andere materiaal. Door een LIFE-subsidie van de Europese Commissie wordt momenteel een pilot uitgevoerd.

...
EU Rechtspraak - 4 april 2023

Subsidie terugbetalen bij schendingen van nationale aanbestedingsregels?

In de twee gevoegde Roemeense zaken heeft de Advocaat-Generaal (AG) geconcludeerd dat een subsidie dient te worden terugbetaald bij schendingen van nationale aanbestedingsregels. Aanbestedende diensten handelen in dat geval volgens de AG bij de uitgaven van Europese subsidiegelden in strijd met het beginsel van goed financieel beheer.

...
Nieuws - 3 april 2023

1,3 Miljard euro voor digitale transitie en cyberveiligheid

Bent u bezig met digitalisering? Dan komt uw project in aanmerking voor financiering uit het Digital Europe fonds. De Europese Commissie heeft namelijk twee werkprogramma’s gepresenteerd op de gebieden van digitalisering in het algemeen en cyberveiligheid.

...
Nieuws - 30 januari 2023

‘Het vraagt investering, maar het loont wel’. In gesprek met provincies Gelderland en Overijssel over Europese subsidies

De provincies Gelderland en Overijssel werken veel samen, ook op het gebied van Europese fondsen en subsidies. Wij spraken met Marcia Brouwer-Ilbrink, adviseur expertisecentrum Europa bij de provincie Overijssel en met Reinier Zweers, programmamanager Europese samenwerking bij de provincie Gelderland over hun samenwerking en de Europese projecten waar zij bij betrokken waren. Hoe gaan zij te werk en waar zijn ze het meest trots op?