...
Nieuws - 12 december 2022

623 miljoen euro aan Europese subsidies voor zes Nederlandse regio’s

Er is 623 miljoen euro aan Europese subsidies beschikbaar gesteld voor Groningen en Emmen, IJmond, Groot-Rijnmond, Zeeuws-Vlaanderen, West-Noord-Brabant en Zuid-Limburg. Hiermee worden de regio’s ondersteun bij de transitie naar klimaatneutraliteit. Waar gaat het geld naartoe?

...
Nieuws - 23 januari 2023

Interview met Ruud van Raak: Kansen voor transitie naar klimaatneutraliteit met JTF

Het veelbesproken Just Transition Fund staat sinds 23 januari open voor subsidieaanvragen om het verschil te maken in de transitie naar klimaatneutraliteit. Het fonds, met een totaalbedrag van 623 miljoen verdeeld over zes regio’s, moet de economie verduurzamen en nieuwe werkgelegenheid creëren in de gebieden die het zwaarst getroffen zijn door de overgang naar een groene economie.

...
Nieuws - 19 september 2022

Europese Commissie akkoord met Nederlandse Herstel- en Veerkrachtplan (HVP)

De Europese Commissie heeft op 8 september het Nederlandse Herstel- en Veerkrachtplan een positieve beoordeling gegeven. Hiermee is Nederland weer een stap verder in het verkrijgen van de 4,7 miljard euro aan subsidies van het Herstel- en Veerkrachtplan (HVP).

...
Nieuws - 12 september 2022

Verzilver uw projectvoorstel in de vernieuwde EU-fondsenwijzer

Zoekt uw gemeente, provincie of waterschap passende financiering voor een project met Europese meerwaarde? Neem dan snel een kijkje in onze vernieuwde EU-fondsenwijzer! Deze bevat extra functionaliteiten om uw zoektocht naar Europese fondsen en programma’s nog makkelijker te maken.

...
Nieuws - 21 juli 2022

Kabinet geeft nieuwe impuls aan digitalisering

Het kabinet stelt extra financiering beschikbaar voor de digitalisering van de maakindustrie. Het geld is bedoeld als aanvulling op het Europese financieringsinstrument Digital Europe en komt ten goede aan de vijf Nederlandse European Digital Innovation Hubs.

...
Nieuws - 21 juli 2022

CEF-subsidie verleend aan Nederlandse infrastructuurprojecten

De Europese Commissie wijst vijf Nederlandse infrastructuurprojecten subsidie toe in het kader van de Connecting Europe Facility (CEF). Momenteel staan CEF Transport oproepen open voor militaire mobiliteit en faciliteiten voor alternatieve brandstoffen.

...
Nieuws - 21 juli 2022

Europese fondsen voor het platteland: gaat goed, kan beter

Europese subsidies voor plattelandsontwikkeling worden over het algemeen goed besteed, maar leveren niet altijd duurzame verbeteringen op. Dat concludeert de Europese Rekenkamer in een onderzoek naar de besteding van 25 miljard euro aan EU-gelden sinds 2007.

...
Nieuws - 27 april 2022

Gemeente Leeuwarden krijgt subsidie vanuit European City Facility (EUCF)

De gemeente Leeuwarden ontvangt 60.000 euro financiering uit de European City Facility (EUCF) voor het project GridRelief. Het project loopt van november 2021 tot november 2022. Wat voor project is GridRelief en hoe kwam de financiering vanuit het fonds EUCF tot stand?

...
Nieuws - 11 april 2022

‘Brussel’ als pinautomaat? De provincie Groningen en gemeente Breda over het verwerven van Europese fondsen en subsidies

De provincie Groningen en de gemeente Breda nemen aan vele projecten deel waarvoor ze Europese subsidies krijgen. Europa Decentraal sprak met Jenny Otten en Nina Knol van de provincie Groningen en met Vic van den Broek van de gemeente Breda over hun ervaringen met Europese fondsen. Hoe werken zij aan het verwerven van subsidies? Welke valkuilen zijn ze tegengekomen? Ze verklappen hun tips.

...
Nieuws - 14 maart 2022

Commissie zet in op meer solidariteit voor Oekraïense vluchtelingen

De Europese Commissie heeft meerdere voorstellen gepresenteerd om regels voor fondsen flexibeler te maken. Hierdoor moet het makkelijker worden om noodhulp aan Oekraïense vluchtelingen te verlenen. Wij geven een overzicht van de fondsen waar het om gaat.