...
Nieuws - 22 november 2021

Oproep: deel uw ervaringen met Europese fondsen

Oproep! Wat komt er op een gemeente, provincie of waterschap af wanneer een project met behulp van fondsen uit de EU tot stand komt? Hebt u ervaring met het aanvragen van fondsen of de uitvoering van een project met Europese subsidies? Uw verhaal kan decentrale overheden inspireren en helpen. Deel uw indrukken en draag bij aan de doorontwikkeling van onze EU-fondsenwijzer.

...
Nieuws - 11 oktober 2021

Informatiedagen over financiering cluster 1 en 6 van Horizon Europe

Wilt u meer weten over Europese fondsen en subsidies? Op 14 oktober lanceren Kenniscentrum Europa decentraal, VNG, IPO/HNP en Unie van Waterschappen de EU-fondsenwijzer, speciaal voor decentrale overheden. Meld u aan voor de online lancering op 14 oktober van 11-12 uur.

...
Nieuws - 18 oktober 2021

EU-fondsenwijzer wijst de weg in woud van Europese subsidies

Afgelopen donderdag is de EU-fondsenwijzer officieel gelanceerd in Brussel en is vanaf nu beschikbaar op onze website. De fondsenwijzer geeft een duidelijk en toegankelijk overzicht van alle Europese subsidies; een handige online tool voor decentrale overheden die op zoek zijn naar de juiste financiering voor een project. 

...
Nieuws - 7 juli 2021

Nieuw EU-cohesiebeleid van 373 miljard euro gaat in

Op 1 juli trad het wetgevingspakket van het EU-cohesiebeleid 2021-2027 in werking. Dit bestaat uit diverse fondsen en het dient meerdere doelen: het draagt bij aan de groene en digitale transitie en ondersteunt een Europa dat connectiever, inclusiever en socialer is en dichter bij haar burgers staat.