...
Nieuws - 19 april 2021

Coronaherstelplan: NextGenerationEU

NextGenerationEU is een tijdelijk herstelinstrument van € 806 miljard met als doel de schade als gevolg van de coronapandemie te helpen herstellen en Europa groener, digitaler en veerkrachtiger te maken. In een communicatie zet de Commissie uiteen hoe ze de financiering zal aanpakken.

...
Nieuws - 22 maart 2021

Akkoord over Connecting Europe Facility

De Raad en het Europees Parlement hebben een akkoord bereikt over de Connecting Europe Facility. Dit is een belangrijk financieringsinstrument van de EU om groei, werkgelegenheid en concurrentievermogen te bevorderen door gerichte investeringen in (digitale) infrastructuur op Europees niveau.

...
Nieuws - 16 december 2019

Interview met Europarlementariër Tom Berendsen

Sinds de zomer is CDA-Europarlementariër Tom Berendsen lid van de parlementaire commissie voor regionale ontwikkeling (REGI). Wij spraken hem in het Europees Parlement over de drijfveren en ambities voor de komende vijf jaar.

...
Nieuws - 22 maart 2021

Consultatie over het nieuwe Interreg programma 2021-2027

Na meer dan 16 maanden discussiëren zijn de 29 partnerstaten (de 27 Europese lidstaten samen met Noorwegen en Zwitserland) tot een akkoord gekomen over de conceptversie van het programma voor Europese territoriale samenwerking (Interreg) 2021-2027. Decentrale overheden kunnen nu feedback geven op het programma.

...
Nieuws - 16 december 2019

Interview gedeputeerde Rijsberman over cohesiebeleid na 2020

Michiel Rijsberman is gedeputeerde voor de provincie Flevoland. Hij heeft, naast cultuur, erfgoed en nationaal park Nieuwland, Europa in zijn portefeuille. Hierin werkt hij aan het cohesiebeleid post-2020 voor de provincie. Dit is zijn tweede periode en doet dit voor 4,5 jaar.