...
Nieuws - 11 november 2019

Zonnepanelen op agrarische daken in Noord-Holland

In Noord-Holland gaat de provincie samenwerken met LTO Noord en de gemeenten Drechterland, Beemster en Hollands Kroon om zonnepanelen op agrarische daken te stimuleren. De provincie Noord-Holland ziet een belangrijke rol voor de agrarische sector in het versnellen van de energietransitie.

...
Nieuws - 25 november 2019

Overeenstemming bereikt over EU-jaarbegroting 2020

Op 15 en 18 november vond de Raad voor Economische en Financiële Zaken (Ecofin) plaats, die in het teken stond van de onderhandelingen over de 2020 EU-begroting. Daar zijn de Raad van de EU en het Europees Parlement akkoord gegaan met de jaarbegroting.

...
Nieuws - 11 november 2019

Minister Kaag: ‘CETA geen bedreiging voor lokaal beleid’

Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft aangegeven dat CETA, een handelsverdrag tussen Canada en de EU, geen bedreiging vormt voor lokaal beleid. Dit deed zij middels een Kamerbrief waarmee ze reageerde op eerder gestelde Kamervragen hierover.

...
Nieuws - 1 maart 2021

RegioStars Awards 2021 voor regionale EU projecten open voor aanmeldingen

De inschrijvingen voor de RegioStars Awards 2021 zijn geopend. De thema’s van dit jaar zijn: digitalisering, duurzaamheid, rechtvaardigheid, stedelijke ontwikkeling en groene mobiliteit. Gemeenten, provincies en waterschappen worden aangemoedigd hun projecten aan te melden.

...
Nieuws - 4 november 2019

Regeringsleiders bespreken laatste stand van zaken MFK

Tijdens de Europese Raad van 17 en 18 oktober 2019 zijn de onderhandelingen tussen de lidstaten over het nieuwe Meerjarig Financieel Kader (MFK), de meerjarenbegroting van de EU voor de periode 2021-2027, voortgezet.

...
Nieuws - 12 april 2021

REACT-EU: Eerste steunmaatregelen in Nederland goedgekeurd

Door geld dat vrijkomt via het Europese fonds REACT-EU zijn in Nederland de vier operationele programma’s voor het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) aangepast. De Europese Commissie heeft deze wijzigingen nu goedgekeurd. 

...
Nieuws - 13 januari 2020

Conferentie over betrekken van burgers bij cohesiebeleid

Het directoraat-generaal Regionaal beleid en Stedelijk Beleid (DG REGIO) van de Europese Commissie organiseert op 6 februari 2020 een conferentie over het betrekken van burgers en het maatschappelijk middenveld bij het cohesiebeleid.