...
Nieuws - 12 december 2022

623 miljoen euro aan Europese subsidies voor zes Nederlandse regio’s

Er is 623 miljoen euro aan Europese subsidies beschikbaar gesteld voor Groningen en Emmen, IJmond, Groot-Rijnmond, Zeeuws-Vlaanderen, West-Noord-Brabant en Zuid-Limburg. Hiermee worden de regio’s ondersteun bij de transitie naar klimaatneutraliteit. Waar gaat het geld naartoe?

...
Nieuws - 28 november 2022

Hoe populair is het DAEB-besluit? En wat heb je eraan? Interview met Ali al Khatib

Bij KED merken we dat het besluit tot aanwijzing van een dienst van algemeen economisch belang een populair beleidsmiddel is onder decentrale overheden. Wij spraken daarover met Ali al Khatib, al tien jaar advocaat bij advocatenkantoor Stibbe en onderzoeker aan de Leidse rechtenfaculteit.

...
Nieuws - 21 november 2022

2023 belooft voor Nederland een beter economisch jaar te worden

Nederland zal na een turbulent jaar een economisch sterk 2023 tegemoet gaan. Dit is de verwachting van de Europese Commissie die zij heeft gepubliceerd in haar jaarlijkse herfstprognose. Hierin doet zij verslag van het Europees economisch beleid en geeft ze landspecifieke aanbevelingen.

...
Nieuws - 24 oktober 2022

50 miljoen euro beschikbaar voor duurzame stedelijke ontwikkeling

Het European Urban Initiative publiceert een oproep tot het indienen van voorstellen voor projecten. Steden kunnen in aanmerking komen voor financiering voor verduurzaming van gebouwen, op een inclusieve en esthetisch verantwoorde wijze. Voor de eerste oproep is 50 miljoen euro beschikbaar.

...
Nieuws - 10 oktober 2022

Interview met Dieter Staat, adviseur Unie van Waterschappen en Vewin

Dieter Staat behartigt als EU lobbyist de Unie van Waterschappen en Vewin in Brussel bij de Europese instellingen. Gezien de grote impact en het belang van Europese wetgeving werken de waterschappen en de Nederlandse waterbedrijven nauw samen. We spraken hem in Brussel over recente uitdagingen en vroegen hem om ‘tips & tricks’ voor decentrale overheden.

...
Nieuws - 19 september 2022

Europese Commissie akkoord met Nederlandse Herstel- en Veerkrachtplan (HVP)

De Europese Commissie heeft op 8 september het Nederlandse Herstel- en Veerkrachtplan een positieve beoordeling gegeven. Hiermee is Nederland weer een stap verder in het verkrijgen van de 4,7 miljard euro aan subsidies van het Herstel- en Veerkrachtplan (HVP).