...
Nieuws - 18 september 2019

Verzoek input consultaties DAEB-regelgeving

De Europese Commissie is gestart met het evalueren van de Europese staatssteunregels uit het State Aid Modernisation (SAM)-pakket én het inschatten van de mogelijkheden voor vernieuwing van het Europese regelgevingskader. Momenteel ligt er een uitvraag voor input op het gebied van DAEB-regelgeving.

...
Nieuws - 16 september 2019

Commissie publiceert verdere richtsnoeren voor oprichting Single Digital Gateway

De Europese Commissie heeft eind juli 2019 een Mededeling gepubliceerd met richtsnoeren voor de uitvoering van de Single Digital Gateway-verordening. De SDG wordt een online centraal punt dat voor burgers en bedrijven inzichtelijk maakt aan welke voorschriften en vereisten zij moeten voldoen wanneer zij bijvoorbeeld in een andere EU-lidstaat willen wonen of werken.

...
Nieuws - 8 juli 2019

Cohesion alliance conferentie in Brussel

Op woensdag 10 juli organiseert het Europees Comité van de Regio’s een Cohesion Alliance conferentie in Brussel. Vertegenwoordigers van Europese verenigingen van steden en regio’s bespreken een gezamenlijke boodschap voor de nieuwe Europese bestuurders en politici. Wat is het belang van een krachtig cohesiebeleid?

...
Nieuws - 8 juli 2019

Europese Commissie registreert drie nieuwe burgerinitiatieven

De Europese Commissie heeft besloten drie nieuwe burgerinitiatieven te registreren op het gebied van CO2-uitstoot, genetisch gemodificeerde gewassen en verbod op plastic. Om succesvol te zijn moet ieder initiatief de steun van tenminste 1 miljoen mensen vergaren. Wat is het doel van de initiatiefnemers?

...
Nieuws - 3 juli 2019

Kabinet pleit voor crisisbestendige en voorspelbare Europese begroting

De voorgestelde Europese begroting voor 2020 sluit goed aan bij de Nederlandse prioriteiten met betrekking tot concurrentiekracht, werkgelegenheid en veiligheid. Dat schrijft minister van Financiën Wopke Hoekstra in een brief aan de Tweede Kamer.

...
Nieuws - 1 juli 2019

Europees Comité van de Regio’s wil inzetten op sterke macroregio’s

Macro regionale strategieën (MRS) bevorderen de Europese territoriale samenwerking door verschillende regio’s uit lidstaten bijeen te brengen om gemeenschappelijke uitdagingen aan te gaan. Het Europees Comité van de Regio’s heeft een aantal veelbelovende samenwerkingsgebieden geïdentificeerd.