...
Nieuws - 24 april 2023

KED legt uit: CPV-codes

Om antwoord te geven op al uw vragen rondom aanbesteden heeft Kenniscentrum Europa Decentraal een serie gelanceerd: KED legt uit. Deze week staat het onderwerp CPV-codes hierin centraal.

...
Nieuws - 24 april 2023

Europees Parlement stemt in met klimaatwetten

Het Europees Parlement heeft ingestemd met een aantal wetsvoorstellen binnen het Fit for 55-pakket. Hiermee gaat het Parlement akkoord met hervormingen van het emissiehandelssysteem en de introductie van het mechanisme voor koolstofgrenscorrectie en het Sociaal Klimaatfonds.

...
Nieuws - 27 maart 2023

KED legt uit: Inbesteden en quasi-inbesteden

Om antwoord te geven op al uw vragen rondom aanbesteden heeft Kenniscentrum Europa Decentraal een serie gelanceerd: KED legt uit. Deze week staat het onderwerp Inbesteden en quasi-inbesteden hierin centraal.

...
Praktijkvraag - 14 maart 2024

Wat zijn de gevolgen van de Noodverordening hernieuwbare energie?

De Noodverordening hernieuwbare energie is in werking getreden. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de behandeling(stermijnen) voor aanvragen voor vergunningen voor installaties voor duurzame energie of de renovatie daarvan? Is verdere implementatie noodzakelijk? Zijn er gevolgen voor procedures en het procesrecht? Zo ja, wat zijn de gevolgen voor de rechtsbescherming van burgers?

...
Nieuws - 13 maart 2023

Raadpleging: Richtlijn Rijbewijzen

De Commissie gaat de Richtlijn Rijbewijzen herzien, onder meer met het oog op de verkeersveiligheid en het vergemakkelijken van het vrij verkeer van personen.

...
Nieuws - 20 februari 2023

Terugblik: Let’s get digital-event

Op donderdag 9 februari was het zo ver: het eerste Let’s Get Digital-event van Kenniscentrum Europa Decentraal. Het was een interessante middag, met een voorproefje op de interactieve tijdlijn, een stimulerend panelgesprek en een toelichting op het Knooppunt Digitaal Europa. In dit verslag blikken we uitgebreid terug.

...
Nieuws - 13 februari 2023

Raadpleging geopend over Verordening buitenlandse subsidies

Op 12 januari 2023 is de Verordening buitenlandse subsidies in werking getreden. Deze verordening streeft ernaar om verstoringen van de interne markt als gevolg van buitenlandse subsidies aan te pakken. De Verordening buitenlandse subsidies wordt op 12 juli 2023 van toepassing. Nu heeft de Europese Commissie een raadpleging geopend over de verordening.

...
Nieuws - 13 februari 2023

KED legt uit: Raamovereenkomsten

Om antwoord te geven op al uw vragen rondom aanbesteden heeft Kenniscentrum Europa Decentraal een serie gelanceerd: KED legt uit. Deze week staat het onderwerp Raamovereenkomsten hierin centraal.

...
Nieuws - 30 januari 2023

Nieuwe maatregelen om achteruitgang bestuivende insecten aan te pakken

Eén op de drie bijen, vlinder- en zweefvliegsoorten is aan het verdwijnen in de EU. Bestuiving is nodig voor ongeveer 80% van de voedselgewassen en bloeiende planten. Insecten zijn dus belangrijk voor de land- en tuinbouw. Daarom heeft de Europese Commissie op 24 januari 2023 de ‘new deal voor bestuivers’ gepresenteerd, om de achteruitgang van wilde bestuivers aan te pakken.

...
Nieuws - 23 januari 2023

KED legt uit: Subsidie of opdracht

Om antwoord te geven op al uw vragen rondom aanbesteden heeft Kenniscentrum Europa Decentraal een serie gelanceerd: KED legt uit. Deze week staat Subsidie of opdracht hierin centraal.