...
Nieuws - 29 september 2023

Interview met Provincie Fryslân over aanbesteden busvervoer

Na ruim een decennium was het bij de provincie Fryslân tijd voor een nieuwe concessie voor het openbaar busvervoer. In plaats van twee concessies verdeeld over de provincie, gebeurde dit nu met één. Wij spraken met Fedde Moedt en Jelmer Hiemstra over hun ervaringen en de lessen zij hierbij hebben geleerd.

...
Nieuws - 25 september 2023

KED legt uit: Verzameleditie

Om antwoord te geven op al uw vragen rondom aanbesteden heeft Kenniscentrum Europa Decentraal een serie gelanceerd: KED legt uit. Deze week verschijnt de verzameleditie van alle voorgaande aanbestedingsedities van KED legt uit.

...
Nieuws - 25 september 2023

Consultatie: Europese gehandicaptenkaart

De Europese Commissie vraagt om feedback over het richtlijnvoorstel voor het introduceren van een Europese gehandicaptenkaart. De deadline voor feedback is 13 November 2023.

...
Praktijkvraag - 21 september 2023

Is het toegestaan om tussen percelen van dezelfde aanbestedingsprocedure een andere ratio tussen prijs en kwaliteit te hanteren?

Voor een nieuwe aanbestedingsprocedure zijn we voornemens de overheidsopdracht te verdelen in een aantal percelen. De gunning zal plaatsvinden op basis van beste prijs kwaliteit verhouding. Bij de verschillende percelen zijn andere aspecten van belang, hetgeen we graag mee willen nemen in de weging van de subgunningscriteria. Is het toegestaan om tussen percelen van dezelfde aanbestedingsprocedure een andere ratio tussen prijs en kwaliteit te hanteren?

...
Nieuws - 18 september 2023

Wetsvoorstel Europese gehandicapten- en parkeerkaarten: gelijke toegang in de gehele EU

De Europese Commissie heeft een wetsvoorstel ingediend voor het introduceren van een gestandaardiseerde Europese gehandicaptenkaart en het verbeteren van de Europese parkeerkaart. Hierdoor kunnen mensen met een handicap gemakkelijker gebruik maken van voorkeursbehandelingen en gehandicaptenparkeerplaatsen binnen de Europese Unie.

...
Nieuws - 26 juni 2023

KED legt uit: Uitsluitingsgronden

Om antwoord te geven op al uw vragen rondom aanbesteden heeft Kenniscentrum Europa Decentraal een serie gelanceerd: KED legt uit. Deze week staat het onderwerp Uitsluitingsgronden hierin centraal.

...
Nieuws - 30 mei 2023

KED legt uit: Rechtsbescherming

Om antwoord te geven op al uw vragen rondom aanbesteden heeft Kenniscentrum Europa Decentraal een serie gelanceerd: KED legt uit. Deze week staat het onderwerp Rechtsbescherming hierin centraal.

...
Nieuws - 15 mei 2023

Nieuwe handreiking Noodverordening Hernieuwbare Energie gepubliceerd

Het IPO, de VNG, KED en NP RES hebben gezamenlijk met inbreng van enkele Ministeries een handreiking tot stand gebracht die de gevolgen voor de Noodverordening Hernieuwbare Energie in Nederland verder duidt. Deze artikelsgewijze uitleg is speciaal op de decentrale praktijk gericht.