...
Nieuws - 14 december 2020

Commissie presenteert duurzame en slimme mobiliteitsstrategie

De Europese Commissie publiceerde op 9 december de strategie voor duurzame en slimme mobiliteit. De strategie dient samen met een actieplan van 82 initiatieven de komende vier jaar als leidraad. Ze moeten bijdragen aan de Green Deal doelstelling om in 2050 een vermindering van 90% uitstoot in de transportsector te behalen.

...
Nieuws - 15 december 2020

Publicatie EU-wijzer voor provincies over hernieuwbare energie

De tweede editie van het EU-wijzer magazine gaat over hernieuwbare energie. Provincies hebben een grote rol en stevige ambities in de transitie naar hernieuwbare energie. Deze EU-wijzer gaat in op relevante Europese beleidsplannen en wetgeving en vermeldt welke nieuwe Europese strategieën eraan komen. Verschillende bronnen van hernieuwbare energie komen aan bod. Het magazine geeft ook inzicht in de kansen voor Europese financiering van hernieuwbare energieprojecten. Interviews en columns illustreren hoe provincies in de praktijk bezig zijn met de energietransitie.

...
Nieuws - 14 september 2020

Europese Commissie vraagt feedback op energie gerelateerde richtlijnen

De Europese Commissie vraagt feedback op drie energie gerelateerde regelingen en richtlijnen. Twee daarvan zijn feedbackrondes voor bestaande richtlijnen: de richtlijn hernieuwbare energie en de richtlijn energie efficiëntie. De derde openbare raadpleging betreft de nieuwe offshore-strategie voor hernieuwbare energie.

...
Nieuws - 2 juni 2020

Energieopslag cruciaal voor de energietransitie

Innovatieve oplossingen voor energieopslag zijn cruciaal voor de energietransitie. Dat toont de studie ‘Study on energy storage – Contribution to the security of the electricity supply in Europe’ in opdracht van de Europese Commissie aan.

...
Nieuws - 23 maart 2020

Oproep voor voorstellen energie-efficiëntie

De Europese Commissie heeft een oproep voor het indienen van voorstellen voor energie-efficiëntie gepubliceerd. De oproep valt onder het Horizon 2020-programma en richt zich op voorstellen voor innovatie op het gebied van energie-efficiëntie en marktacceptatieprojecten.

...
Nieuws - 18 november 2019

SKAO publiceert ‘Praktische Gids CO2-Prestatieladder voor overheden’

Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) heeft een gids gepubliceerd die overheden praktische handvatten biedt bij het implementeren van de CO2-Prestatieladder. De ladder helpt hen hun CO2-emissies in kaart te brengen en te verminderen.