...
Nieuws - 7 februari 2022

Groene taxonomie: Commissie bestempelt investeringen in gas en kernenergie als duurzaam

Zijn investeringen in gas en kernenergie duurzaam? De Commissie komt met een antwoord op deze vraag: ook investeringen in kernenergie en gas kunnen volgens de Commissie het stempel ‘groen’ krijgen. Hiermee wil ze duidelijkheid geven aan investeerders die duurzaam willen beleggen. De beslissing leidt tot ophef tussen de lidstaten.

...
Nieuws - 31 januari 2022

Europese Commissie vraagt input voor EU-strategie zonne-energie

De Europese Commissie vraagt om feedback op haar voorstel voor een EU-brede aanpak voor de uitrol van zonne-energie: de EU-strategie inzake zonne-energie. Decentrale overheden kunnen tot 18 april 2022 input leveren op dit initiatief.

...
Nieuws - 1 november 2021

Hoe ver is de EU met de klimaat- en energiedoelstellingen?

Hoe ver is de EU met de klimaat- en energiedoelstellingen? Is het Europese doel om in 2050 klimaatneutraal te worden haalbaar? Vorige week verscheen de Staat van de energie-unie. Dit rapport geeft inzicht in de voortgang en in hoeverre verdere maatregelen nodig zijn.

...
Nieuws - 21 oktober 2021

European City Facility ondersteunt gemeenten bij energietransitie

Heeft uw gemeente ambitieuze plannen voor een duurzame energietransitie? Via de European City Facility kunt u een subsidie ontvangen van €60.000 voor investeringsconcepten om duurzame energietransitie te versnellen. Gemeenten kunnen tot en met 17 december 2021 een aanvraag indienen.