...
Nieuws - 18 november 2019

Nieuwe impuls grensoverschrijdende automatische diploma-erkenning

Op 8 november ondertekende de minister van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven, een intentieverklaring om het niveau van diploma’s uit de Benelux-landen en de Baltische Staten automatisch te laten erkennen. Met de intentieverklaring worden belangrijke voordelen nagestreefd voor, onder andere, overheden.

...
Nieuws - 2 september 2019

Europese Commissie brengt verslag uit over mededingingsbeleid van 2018

Afgelopen zomer heeft de Europese Commissie haar jaarlijkse verslag uitgebracht over het mededingingsbeleid. De Commissie heeft in 2018 op mededingingsgebied haar beleidsmaatregelen opnieuw gericht op markten die ze van belang acht voor EU-burgers en bedrijven in de EU. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een nieuw mededingingsprogramma.

...
Nieuws - 18 februari 2019

Mag Wallonië straks tol gaan heffen?

De Waalse overheid wil een wegenvignet gaan invoeren die voor rekening komt van automobilisten buiten Wallonië. Het Europees Hof van Justitie moet zich nog uitspreken over deze plannen, maar dit wordt door de initiatiefnemers met vertrouwen tegemoet gezien.

...
Nieuws - 28 januari 2019

Staatssteun Scoreboard van 2018: explosieve stijging van uitgaven onder de AGVV

Het jaarlijkse Staatssteun Scoreboard is afgelopen week door de Europese Commissie gepubliceerd. Daaruit blijkt niet alleen dat de trend van het toegenomen gebruik van de vrijstellingsverordeningen doorzet, maar ook dat de daarmee gepaarde bedragen aanzienlijk hoger zijn.