×

Nieuws

...
Nieuws - 18 maart 2024

Noodverordening Hernieuwbare Energie verlengd

De Noodverordening Hernieuwbare Energie, die soepelere regels stelt voor projecten voor hernieuwbare energie, wordt verlengd. De Commissie heeft bepaald dat er nog voldoende energie-onzekerheid is om hiertoe over te gaan.

...
Nieuws - 18 maart 2024

Versterking cyberveiligheid in de EU: nieuwe overeenkomst

Er is een akkoord bereikt over de Verordening Cybersolidariteit. Deze Verordening vergroot de EU-capaciteit om cyberdreigingen te detecteren en erop te reageren door de solidariteit tussen lidstaten te versterken.

...
Nieuws - 11 maart 2024

Raadpleging: hoe blijft de EU haar infrastructurele digi-uitdagingen de baas?

De EU moet de omslag maken van koper- naar glasvezelnetwerken. Om aan de groeiende behoefte naar digitale diensten tegemoet te komen, vraagt de Europese Commissie uw input voor een Witboek met scenario’s voor eventuele beleidsmatige oplossingen. Reageren kan tot 1 juli 2024.

...
Nieuws - 11 maart 2024

EU stimuleert interoperabiliteit met Verordening Interoperabel Europa

Het Europese Parlement en de Raad van de Europese Unie hebben de Verordening Interoperabel Europa aangenomen. Interoperabiliteit helpt lidstaten de doelstellingen voor digitalisering te behalen die zijn vastgesteld in het Digital Decade programma.

...
Nieuws - 11 maart 2024

Nieuwe EU-regels over rijbewijzen in de maak

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, zijn er nieuwe EU-regels over rijbewijzen geïntroduceerd. Dit betreft wijzigingen van bestaande EU-regels, waaronder Richtlijn 2006/126. De nieuwe regels gaan onder meer over de geldigheid van rijbewijzen en de minimumleeftijd voor de rijbevoegdheid.

...
Nieuws - 4 maart 2024

Raadpleging vergroening bedrijfswagenparken

Momenteel wordt de stand van zaken op het gebied van vergroening van bedrijfswegvoertuigen in de EU geëvalueerd. De Europese Commissie heeft daarom een raadpleging uitgezet die zich richt op veel verschillende organisaties, waaronder overheden, die een bedrijfswagenpark hebben. U kunt tot 30 april 2024 zienswijzen indienen.

...
Nieuws - 4 maart 2024

Europees akkoord over certificering koolstofverwijdering

Als onderdeel van de doelstelling van de Europese Green Deal om in 2050 klimaatneutraal te zijn, introduceert de Europese Unie een certificeringskader voor koolstofverwijderingen. De Raad van de Europese Unie en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over een verordening met dit doel.