...
Nieuws - 8 maart 2021

Actieplan voor implementatie Europese pijler van sociale rechten gepresenteerd

De Commissie heeft een actieplan voor de implementatie van de Europese pijler van sociale rechten gepubliceerd. In het actieplan worden concrete maatregelen geformuleerd die moeten bijdragen aan een sterk sociaal Europa met een eerlijke, inclusieve en veerkrachtige economie.

...
Nieuws - 24 juli 2020

Herziening Jeugdwet eerder in consultatie

De herziening van de Jeugdwet is eerder dan verwacht in consultatie gegaan, namelijk op 10 juli, en loop nog tot 6 september. Het belangrijkste doel van de consultatie is om door middel van meer focus op regionale samenwerking de randvoorwaarden van het jeugdstelsel te verbeteren.

...
Nieuws - 16 maart 2020

Commissie presenteert investeringsinitiatieven voor aanpak coronavirus

Met dit ‘Coronavirus Response Investment Initiative’ (CRII) wordt ingespeeld op de investeringsbehoeften van verschillende sectoren als de gezondheidszorg en het MKB en wordt hulp geboden aan de meest getroffen gebieden en hun burgers.

...
Nieuws - 20 januari 2020

Commissie op weg naar sterk, sociaal Europa

De Europese Commissie presenteerde op 14 januari een mededeling met haar eerste overwegingen voor het opbouwen van een sterk sociaal Europa. In de mededeling wordt uiteengezet hoe het sociaal beleid de uitdagingen en kansen van de komende tijd zal helpen waarmaken.

...
Nieuws - 9 december 2019

Sociale huisvestingssector wil Europese Green Deal aanjagen

Welke rol kan de sociale huisvestingssector spelen in het uitvoeren van de Europese Green Deal? Hierover sprak Housing Europe, de Europese koepel van publieke, coöperatieve en sociale huisvestingsvoorzieningen en -organisaties, met betrokkenen uit de sector tijdens een bijeenkomst in het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel.

...
Nieuws - 4 november 2019

Aanbestedingsrechtmatigheid verslagjaar 2018: aandachtspunten en vervolgstappen

Kenniscentrum Europa decentraal heeft op verzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de accountantsverklaringen van gemeenten met een oordeel anders dan goedkeurend vanwege onrechtmatige aanbestedingspraktijken doorgenomen.

...
Nieuws - 15 juli 2019

Onafhankelijk onderzoek naar kosten nieuw inburgeringsstelsel

De VNG en het ministerie van SZW laten onderzoek doen naar de financiële gevolgen van de nieuwe Wet inburgering. Veel gemeenten geven aan zich zorgen te maken. Wat zijn de belangrijkste kwesties?