...
Nieuws - 31 januari 2022

Nieuwe VNG Model Marktverordening gepubliceerd

De nieuwe VNG Model Marktverordening is gepubliceerd. Deze was toe aan vernieuwing, omdat de regels rondom schaarse vergunningen zijn gewijzigd. Vaste-standplaatsvergunningen mogen niet meer voor onbepaalde tijd worden verleend, maar alleen voor bepaalde tijd. Daarnaast zijn er enkele andere veranderingen aangebracht in de Model Marktverordening.

...
Nieuws - 27 september 2021

Consultatie over toeristische diensten in de vorm van kortetermijnverhuur

De kortetermijnverhuur van woningen blijkt al jarenlang een probleem voor decentrale overheden. De Europese Commissie heeft daarom een voorstel voor een verordening geïntroduceerd dat deze vorm van verhuur aan banden legt. Belanghebbenden kunnen tot en met 14 oktober 2021 hierover feedback geven.  

...
Nieuws - 2 november 2020

Unie van Waterschappen publiceert handreiking Digitale Transformatie

Ontwikkelingen die voortkomen uit de digitale transformatie hebben invloed op verschillende afdelingen en disciplines van de waterschappen. De Unie van Waterschappen (UvW) heeft een handreiking opgesteld om alle waterschappers te ondersteunen bij de digitale transformatie.

...
Nieuws - 14 april 2020

Geactualiseerde factsheet: toepassing Europese Dienstenrichtlijn na Appingedam-uitspraak

Stelt uw overheidsorganisatie voorschriften vast, zoals maatregelen, verordeningen of bestemmingsplannen? Gebruik dan de geactualiseerde factsheet Rechtspraak over de toepassing van de Europese Dienstenrichtlijn van Kenniscentrum Europa decentraal om te controleren of de voorschriften die u vaststelt in overeenstemming zijn met de Dienstenrichtlijn.

...
Nieuws - 9 januari 2020

Kabinet richt meldloket op voor informatiedeling grensoverschrijdende medewerkers

Neemt uw overheidsorganisatie gedetacheerde personen uit andere lidstaten aan, of detacheert uw organisatie personen naar andere organisaties over de grens? U kunt als overheid met de handhavings- en detacheringsrichtlijnen geconfronteerd worden wanneer u als werkgever bepaalde verplichtingen uit de handhavingsrichtlijn moeten naleven.