...
Nieuws - 2 juni 2020

Energieopslag cruciaal voor de energietransitie

Innovatieve oplossingen voor energieopslag zijn cruciaal voor de energietransitie. Dat toont de studie ‘Study on energy storage – Contribution to the security of the electricity supply in Europe’ in opdracht van de Europese Commissie aan.

...
Nieuws - 2 juni 2020

Werkprogramma 2020 herzien: stand van zaken

De Commissie heeft het werkprogramma voor 2020 herzien. Door het coronavirus verschoven de prioriteiten en liep de uitvoering van het werkprogramma vertraging op. Wat is de stand van zaken wat betreft de onderwerpen die van belang zijn voor decentrale overheden?

...
Nieuws - 11 mei 2020

De Green Deal en de coronacrisis: update

Halverwege maart werd duidelijk dat onderdelen van de Green Deal op korte termijn zouden worden uitgesteld. Hoe staat het nu  – enkele weken later  – met de Green Deal? En welk effect heeft de coronacrisis op andere Europese wetgeving op het gebied van duurzaamheid?

...
Nieuws - 30 maart 2020

De Green Deal en de coronacrisis

De strijd tegen het coronavirus is op dit moment wereldwijd prioriteit. Zo ook voor de Europese Unie. Maar wat betekent de coronacrisis voor de Green Deal?

...
Nieuws - 30 maart 2020

Green Lanes bij grensovergangen

Op 23 maart presenteerde de Europese Commissie een document voor de implementatie van Green Lanes. Door middel van de Green Lanes moet het vrije verkeer van goederen in de interne markt van de EU zo soepel mogelijk blijven verlopen

...
Nieuws - 9 maart 2020

Het Comité van de Regio’s zoekt jonge politici

Het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) doet een oproep aan gemotiveerde jonge politici om zich aan te melden voor deelname aan het Young Elected Politicians (YEP) programma. Het jaarlijkse YEP programma is dit jaar opgebouwd rond de thema’s cohesiebeleid.

...
Nieuws - 16 maart 2020

Europese Commissie publiceert openbare raadplegingen

De Europese Commissie heeft een aantal openbare raadplegingen gepubliceerd die van toepassing kunnen zijn op decentrale overheden en regionale samenwerkingsverbanden. In dit artikel vindt u een overzicht van relevante publicaties.

...
Nieuws - 16 maart 2020

Europese Commissie publiceert industrie- en MKB strategie

Op 10 maart presenteerde de Europese Commissie een nieuwe industriestrategie. Hierin publiceert de Commissie een aantal initiatieven die de overgang naar een groene en digitale economie moeten ondersteunen.

...
Nieuws - 2 maart 2020

Nederlandse deel Just Transition Fund grotendeels naar Groningen?

Volgens een landenrapport van 26 februari van de Europese Commissie wordt Groningen gezien als het belangrijkste doelgebied voor investeringen van het Just Transition Fund in Nederland. De Commissie verwacht dat Groningen het zwaarst getroffen wordt door de klimaat- en energietransitie.