...
Nieuws - 16 maart 2020

EU biedt financiële steun in strijd tegen coronavirus

Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, maakte 13 maart bekend dat de Europese Unie alles zal doen om nationale overheden te ondersteunen in de strijd tegen het coronavirus.

...
Nieuws - 6 maart 2020

Steeds meer gemeenten gebruiken vrijstellingsmogelijkheden staatssteun

In 2019 zijn er in totaal van 207 steunmaatregelen vanuit de Nederlandse decentrale overheden kennisgegeven bij de Europese Commissie. In dit cijfer zijn overigens de kennisgevingen van de waterschappen niet meegenomen. Meer informatie hierover is zichtbaar in de kennisgevingen-barometer. Weliswaar is er sprake van een daling ten opzichte van 2018. Toch zijn er nu veel nieuwe gemeenten die gebruikmaken van de vrijstellingsverordening.

...
Nieuws - 24 februari 2020

De Europese Commissie verlengt richtsnoeren voor staatssteun in landbouw- en bosbouwsector

Het toepassingskader van de richtsnoeren voor staatssteun in de landbouw- en bosbouwsector is door de Europese Commissie verlengd tot en met 31 december 2021. Maatregelen die uw organisatie wil verlengen op basis van deze richtsnoeren kunnen door middel van een simpele procedure aan de Commissie worden medegedeeld.

...
Nieuws - 7 februari 2020

Handleiding Algemene Groepsvrijstellingsverordening gepubliceerd

Onlangs is de Handleiding Algemene Groepsvrijstellingsverordening gepubliceerd. Deze handleiding is opgesteld voor alle (decentrale) overheden die geoorloofd staatssteun willen verlenen onder toepassing van de Algemene Groepsvrijstellingsverordening (AGVV).

...
Nieuws - 18 september 2019

Verzoek input consultaties DAEB-regelgeving

De Europese Commissie is gestart met het evalueren van de Europese staatssteunregels uit het State Aid Modernisation (SAM)-pakket én het inschatten van de mogelijkheden voor vernieuwing van het Europese regelgevingskader. Momenteel ligt er een uitvraag voor input op het gebied van DAEB-regelgeving.

...
Nieuws - 2 september 2019

Europese Commissie brengt verslag uit over mededingingsbeleid van 2018

Afgelopen zomer heeft de Europese Commissie haar jaarlijkse verslag uitgebracht over het mededingingsbeleid. De Commissie heeft in 2018 op mededingingsgebied haar beleidsmaatregelen opnieuw gericht op markten die ze van belang acht voor EU-burgers en bedrijven in de EU. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een nieuw mededingingsprogramma.

...
Nieuws - 6 mei 2019

Europese Commissie start openbare consultaties over staatssteunregels

De Europese Commissie is gestart met het evalueren van de Europese staatssteunregels uit het State Aid Modernisation (SAM)-pakket én het inschatten van de mogelijkheden voor vernieuwing van het Europese regelgevingskader voor landbouwsteun.

...
Nieuws - 4 maart 2019

Verhoogd plafond de-minimisverordening landbouw geldt vanaf 14 maart

Op 14 maart 2019 treedt het verhoogde de-minimisplafond voor de primaire landbouwsector in werking. Het verhoogde plafond kan met terugwerkende kracht worden toegepast op steun die aan alle voorwaarden van de de-minimisverordening landbouw voldoet.

...
Nieuws - 14 januari 2019

Verlenging en evaluatie Europese staatssteunregels

Op 7 januari heeft de Europese Commissie aangekondigd dat zij een groot deel van de staatssteunregels uit het State Aid Modernisation (SAM)-pakket uit 2014 zal verlengen tot eind 2022. Daarnaast kondigde Commissie aan een intensieve evaluatie van alle Europese staatssteunregels uit het SAM-pakket uit te willen voeren.