...
Nieuws - 7 juli 2020

Goedkeuring staatssteun in het doelgroepen­vervoer voor de periode maart t/m juni

Het Rijk heeft n.a.v. de landelijke en lokale doorbetalings­afspraken in het doelgroepen­vervoer één gecoördineerde melding van staatssteun bij de Europese Commissie gedaan ter facilitering van alle gemeenten. Bij deze vorm van compensatie kan er namelijk sprake zijn van staatssteun. 

...
Nieuws - 6 juli 2020

Factsheet gemeentelijke steun voor culturele instellingen

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft in samenwerking met Kenniscentrum Europa decentraal een factsheet opgesteld dat als leidraad kan worden gebruikt bij het verstrekken van gemeentelijke steun voor culturele instellingen.

...
Nieuws - 18 mei 2020

Tweede consultatie voor de herziening van de AGVV

De Europese Commissie lanceerde op 11 mei een tweede consultatie over de gerichte herziening van de Algemene Groepsvrijstellingsverordening. Lidstaten hebben al eerder hun input kunnen geven over het eerste ontwerpvoorstel en kunnen nu feedback geven op het geactualiseerde voorstel.

...
Nieuws - 8 juni 2020

Terugvordering onrechtmatige staatssteun en de nationale verjaringstermijn

Het Hof van Justitie van de EU heeft inzicht gegeven in de toepassing van een nationale verjaringstermijn bij de terugvordering van onverenigbare staatssteun. De manier waarop steun wordt teruggevorderd wordt bepaald door de nationale lidstaat. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met het doeltreffendheidsbeginsel van het EU-recht.

...
Nieuws - 6 april 2020

Verruiming tijdelijk staatssteunkader in verband met coronacrisis

De wijziging van dit steunkader benadrukt het belang om naast het verschaffen van liquiditeit aan ondernemingen ook ondersteuning te bieden aan onderzoek en ontwikkeling en productieprocessen die bijdragen aan de bestrijding van de Covid-19.

...
Nieuws - 16 maart 2020

Commissie presenteert investeringsinitiatieven voor aanpak coronavirus

Met dit ‘Coronavirus Response Investment Initiative’ (CRII) wordt ingespeeld op de investeringsbehoeften van verschillende sectoren als de gezondheidszorg en het MKB en wordt hulp geboden aan de meest getroffen gebieden en hun burgers.