...
Nieuws - 4 maart 2019

Kenniscentrum Europa decentraal en VNG organiseren Europees verkiezingsdebat

Op woensdag 24 april 2019 organiseren de VNG en kenniscentrum Europa decentraal een verkiezingsdebat in het kader van de Europese verkiezingen 2019. Het debat zal gaan over de relatie tussen de Europese beleidsvorming en de uitvoeringspraktijk op Nederlands decentraal niveau.

...
Nieuws - 25 februari 2019

Stakeholdersbijeenkomst ECON rapport ‘een plaatsgebonden aanpak van EU-beleid voor industrie 2030’

De Europese industrie is sterk en is leidend in vele sectoren in de wereld. De Europese industrie moet zich echter ook aanpassen aan een globaliserende en competitieve wereldmarkt. Het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) is zich daar ook van bewust en heeft gedeputeerde Jeannette Baljeu (Zuid-Holland) gevraagd om een rapport te schrijven over ‘een plaatsgebonden aanpak van EU-beleid voor industrie 2030’.

...
Nieuws - 18 februari 2019

Mag Wallonië straks tol gaan heffen?

De Waalse overheid wil een wegenvignet gaan invoeren die voor rekening komt van automobilisten buiten Wallonië. Het Europees Hof van Justitie moet zich nog uitspreken over deze plannen, maar dit wordt door de initiatiefnemers met vertrouwen tegemoet gezien.

...
Nieuws - 4 februari 2019

Europese Commissie opent inschrijving projecten Connecting Europe Facility 2019

De Europese Commissie heeft de oproep voor het indienen van voorstellen voor de Connecting Europe Facility (CEF) 2019 gelanceerd. Deze oproep biedt medefinanciering voor projecten voor ontbrekende verbindingen en grensoverschrijdende verbindingen op het trans-Europese vervoersnetwerk (TEN-T).

...
Nieuws - 21 januari 2019

Europees Parlement stemt voor centraal subsidieprogramma InvestEU

Vorige week (16 januari 2019) heeft het Europees Parlement een standpunt ingenomen ten aanzien van het voorstel van de Europese Commissie om het InvestEU-programma op te richten. Het InvestEU-programma maakt onderdeel uit van het pakket met voorstellen dat de Commissie heeft uitgebracht in het kader van het nieuwe Meerjarig Financieel Kader (MFK) 2021-2027.