...
Nieuws - 15 februari 2021

Nederland positief gestemd over nieuwe Europese klimaatvoorstellen

Nederland steunt de nieuwe klimaatvoorstellen van de EC waarmee meer vorm wordt gegeven aan de uitwerking van de Green Deal. Dat blijkt uit de beoordeling van de werkgroep in de ‘Beoordeling van Nieuwe Commissievoorstellen‘ (BNC) over het klimaatpact en de nieuwe batterijenverordening. 

...
Nieuws - 2 december 2019

Green Deal: Nederland wil concrete en ambitieuze doelstellingen

Onder leiding van uitvoerend vicevoorzitter Frans Timmermans zal de nieuwe Europese Commissie de ambitie van een European Green Deal verwezenlijken. Onder de Green Deal vallen onder andere ambitieuze Europese doelstellingen van klimaatneutraliteit en het creëren van meer bewustwording voor klimaatverandering.

...
Nieuws - 21 januari 2019

Eerste klimaatneutrale paprikateelt door restwarmte

Het glastuinbouwgebied Alton in Heerhugowaard is op donderdag 10 januari 2019 officieel aangesloten op het warmtenet van afval- en energiebedrijf HVC. Hiermee zet Nederland een eerste stap richting een klimaatneutrale glastuinbouw.

...
EU Recht en beleid - 21 maart 2023

Klimaat

De negatieve effecten van het verbruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van broeikasgassen zijn steeds merkbaarder. Door het versterkte broeikaseffect stijgt de temperatuur op aarde. Door de grote impact die klimaat heeft, is er van Internationaal en Europees tot nationaal en regionaal veel aandacht voor klimaatverandering. Om de gevolgen van klimaatverandering te beperken zijn er op verschillende niveaus afspraken gemaakt over klimaatdoelen, klimaatmitigatie en -adaptatie. 

...
Nieuws - 12 september 2022

Oproep: Green Deal Going Local. Stuur nu uw initiatief in!

Onlangs een project uitgevoerd in het teken van de Green Deal? Meld deze dan aan voor ‘Green Deal Going Local!’ In het kader van dit initiatief is het CvdR opzoek naar lokale duurzaamheidsprojecten. De praktijkvoorbeelden zullen worden gepubliceerd in een interactieve kaart.

...
Nieuws - 13 juni 2022

Europees Parlement stemt tegen ontwerpverslag over herziene ETS-richtlijn

Het Europees Parlement heeft tegen de voorgestelde herziening van de richtlijn over het emissiehandelssysteem (ETS) gestemd. Parlementariërs zijn bezorgd over de gevolgen van de aanscherpingen en de uitbreiding naar nieuwe sectoren of vinden de emissiereductie juist niet ver genoeg gaan.

...
Nieuws - 25 april 2022

Europese Commissie stelt herziening Richtlijn Industriële Emissies voor

De Richtlijn Industriële Emissies (RIE-Richtlijn) reguleert vervuiling door industriële activiteiten. De Europese Commissie wil deze richtlijn nu herzien. In het voorstel wordt onder andere het toepassingsgebied uitgebreid. Zo zullen er meer intensieve veehouderijen onder de Richtlijn gaan vallen.