...
Nieuws - 7 februari 2022

Groene taxonomie: Commissie bestempelt investeringen in gas en kernenergie als duurzaam

Zijn investeringen in gas en kernenergie duurzaam? De Commissie komt met een antwoord op deze vraag: ook investeringen in kernenergie en gas kunnen volgens de Commissie het stempel ‘groen’ krijgen. Hiermee wil ze duidelijkheid geven aan investeerders die duurzaam willen beleggen. De beslissing leidt tot ophef tussen de lidstaten.

...
Nieuws - 14 februari 2022

Europese Commissie vraagt input certificeringskader koolstofverwijdering

Om een gemeenschappelijke EU-norm voor het certificeren van koolstofverwijdering te realiseren, vraagt de Commissie input op haar voorstel voor een verordening. Belanghebbenden, waaronder overheidsinstanties die geïnteresseerd zijn in het verhogen van koolstofverwijdering, kunnen tot 2 mei input leveren. 

...
Nieuws - 21 oktober 2021

European City Facility ondersteunt gemeenten bij energietransitie

Heeft uw gemeente ambitieuze plannen voor een duurzame energietransitie? Via de European City Facility kunt u een subsidie ontvangen van €60.000 voor investeringsconcepten om duurzame energietransitie te versnellen. Gemeenten kunnen tot en met 17 december 2021 een aanvraag indienen. 

...
Nieuws - 27 september 2021

Kabinet verwelkomt aanscherping Green Deal door ‘Fit for 55-pakket’

Het kabinet heeft positief gereageerd op het ‘Fit for 55’-pakket van de Europese Commissie. Het Fit for 55-pakket is een uitwerking van de Europese Green Deal waardoor decentrale overheden te maken krijgen met strengere milieuregels om de Europese klimaatdoelen te bereiken. 

...
Nieuws - 4 oktober 2021

Openbare raadpleging over de luchtkwaliteit

De Europese Commissie heeft een consultatie gepubliceerd om te beoordelen of de huidige Europese maatregelen voor schone lucht voldoende zijn. Zij wil namelijk twee richtlijnen rond luchtkwaliteitsnormen verscherpen. Decentrale overheden kunnen hun mening geven tot en met 16 december 2021. 

...
Nieuws - 21 juli 2021

Drie miljard bomen extra in de EU: de EU-bossenstrategie voor 2030

Bossen dragen bij aan de netto-verwijdering van broeikasgassen en zijn daarom een belangrijk onderdeel van de Europese klimaatambities. Het doel is om in 2030 minstens drie miljard extra bomen in de EU te planten.