...
Nieuws - 16 oktober 2023

Geld voor opvang en integratie van vluchtelingen wordt goed gebruikt

Sinds de inval van Rusland heeft de EU bijna vijf miljoen vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Om hen te helpen heeft de EU in 2021 €17 miljard vrijgemaakt met de zogenaamde Cohesion’s Action for Refugees in Europe (CARE) packages. Inmiddels is al €1.3 miljard hiervan ingezet

...
EU Rechtspraak - 16 oktober 2023

Moeten we een Europese subsidie terugvorderen als de ontvangende onderneming wordt verkocht?

Het Hof van Justitie heeft een uitspraak gedaan over de subsidieverplichtingen voor een onderneming die een EFRO-subsidie ontvangt. Volgens artikel 30 lid 4 Verordening nr. 1260/1999 moet er sprake zijn van een ‘belangrijke verandering’ om de subsidie terug te kunnen vorderen. Het Hof legt uit wanneer de verkoop van een ontvangende onderneming als ‘belangrijke verandering’ kan worden opgevat.

...
Nieuws - 9 oktober 2023

Nieuw Europees Bauhaus-prijzen open voor aanmeldingen

De Nieuw Europees Bauhaus-prijzen zijn een erkenning van de Europese Commissie voor projecten met oog voor duurzaamheid, inclusiviteit en een mooie woonomgeving. Wilt u een project nomineren en kans maken op een prijs? Dit kan tot 10 november 2023.

...
Nieuws - 2 oktober 2023

REACH: Nieuwe EU-maatregelen ter beperking van microplastics

De Europese Commissie heeft nieuwe maatregelen aangenomen om bewust toegevoegde microplastics te beperken. Cosmetische producten zoals scrubs, tandpasta, maar ook kunstgras voor sportvelden mogen geen microplastics meer bevatten. Dit vermindert de plastic vervuiling en verbeterd het milieu.

...
Nieuws - 18 september 2023

Verenigd Koninkrijk weer deelnemer bij Horizon Europe en Copernicus

Het Verenigd Koninkrijk is vanaf 2024 weer deel van Horizon Europe en Copernicus. Vanaf dan kunnen decentrale overheden en andere partijen die onderzoeksprojecten in het kader van Horizon Europe uitvoeren, samenwerking met partners uit het Verenigd Koninkrijk aangaan.

...
Nieuws - 11 september 2023

Aanmelding Access City Award 2024 open

Heeft jouw stad grote stappen gemaakt op het gebied van toegankelijkheid? Meld je aan voor de Access City Award vóór 18 september en maak kans op de hoofdprijs.

...
Praktijkvraag - 17 juli 2023

Zijn er EU fondsen en subsidies beschikbaar voor digitalisering?

Onze overheid wil meer inzetten op digitalisering. We vragen ons af waar er kansen liggen voor financiering via Europese fondsen en subsidies? Op welke fondsen en subsidies kunnen wij een beroep doen als het gaat om digitalisering?

...
Nieuws - 3 juli 2023

430 miljoen voor Europese landbouw

De Europese Commissie (EC) stelt voor om 430 miljoen euro uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) beschikbaar te stellen voor de ondersteuning van Europese boeren. Economische en ecologische factoren maken het lastiger voor Europese boeren om rond te komen. Lidstaten moeten nog over het voorstel stemmen.

...
Nieuws - 5 juni 2023

Tweede ronde aanvragen voor het European Urban Initiative geopend 

De tweede ronde voor subsidieaanvragen van het European Urban Initiative is geopend. Steden kunnen zich aanmelden voor het Innovative Actions programma om financiële steun te ontvangen voor de ontwikkeling van vernieuwende oplossingen.

...
Nieuws - 15 mei 2023

Financieringsaanvragen energietransitie geopend

De European City Facility heeft de vijfde ronde voor financieringsaanvragen geopend. Gemeenten kunnen aanvragen indienen voor €60.000 euro om in te zetten voor de ontwikkeling van investeringsconcepten voor de energietransitie. Gemeenten kunnen aanvragen indienen tot 30 juni 2023 om 17:00.