...
Nieuws - 20 oktober 2022

Tijdelijke bescherming voor mensen uit Oekraïne verlengd

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne duurt inmiddels al bijna 8 maanden. Nu aannemelijk is dat het conflict langer zal voortduren, is de toepassing van de Richtlijn Tijdelijke Bescherming met een jaar verlengd, namelijk tot en met 4 maart 2024.

...
Nieuws - 17 oktober 2022

Nederlandse cybersecuritystrategie 2022-2028 gepresenteerd

Het kabinet heeft de nieuwe cybersecuritystrategie gepresenteerd. Hierin beschrijft het kabinet haar visie op de digitale samenleving en de rol van de overheid, bedrijven en burgers daarin.

...
Nieuws - 3 oktober 2022

Nederland scoort hoog op EU innovatiescorebord 2022

Uit het Europees innovatiescorebord voor 2022 blijkt dat de EU ongeveer 10% beter presteert dan in 2015. Nederland behoort tot de top 5 innovatieleiders. Andere innovatieleiders zijn Zweden, Finland, Denemarken en België. Wel blijkt dat concurrenten zoals Australië, Canada, Zuid-Korea en de Verenigde Staten nog altijd beter presteren dan de participerende EU-landen.

...
Nieuws - 16 september 2022

De Europese Staat van de Unie 2022 

De oorlog in Oekraïne, de energiecrisis en de klimaatuitdagingen zijn komend jaar de speerpunten van de Europese Unie. Dat vertelde Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen, in haar jaarlijkse “Staat van de Unie” toespraak. Hierin kondigde ze ook een steunpakket voor het mkb aan.

...
Nieuws - 12 september 2022

Handreiking Duurzaam digitaal toegankelijke pdf’s gepubliceerd

Het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding heeft de handreiking ‘Duurzaam digitaal toegankelijke pdf’s’ gepubliceerd. De handreiking moet gemeenten helpen met het toegankelijk maken van digitale bestanden voor mensen met een beperking.

...
Nieuws - 21 juli 2022

Tijdelijke versoepeling geldigheid Oekraïense rijbewijs

De Europese Commissie heeft een voorstel ingediend voor tijdelijke versoepeling van de toepassing van Oekraïense rijbewijzen in de EU. Vluchtelingen uit Oekraïne hoeven hierdoor niet binnen 185 dagen na aankomst in Nederland theorie- en praktijkexamen te doen bij het CBR.

...
Nieuws - 21 juli 2022

Voorlopig akkoord voor de Path to the Digital Decade

Europa moet tegen 2030 digitaal soeverein zijn. In september 2021 stelde de Commissie in ’the Path to the Digital Decade’ voor hoe deze transformatie eruit moet zien. Het Europees Parlement en de Raad van de EU hebben nu een voorlopig akkoord over dit traject bereikt.

...
Nieuws - 13 juni 2022

Nederlandse visie wetsvoorstellen digitalisering

Voorafgaand aan de Europese Telecomraad, besprak de Tweede Kamercommissie voor Digitale Zaken vier belangrijke digitale wetsvoorstellen. Kamerleden waren onder andere kritisch op de Verordening voor een Europese Digitale Identiteit en stelden ze vragen over de AI-verordening. 

...
Nieuws - 13 mei 2022

EU-strategie online bescherming van kinderen

De Europese Unie zet al enkele jaren in op het verbeteren van digitaal burgerschap. Ook kinderen moeten in de online wereld beschermd worden. Daarom presenteerde de Europese Commissie een nieuwe strategie voor beter internet.