...
Nieuws - 18 mei 2020

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo)

Op 8 mei heeft de Europese Commissie een tweede aanpassing vastgesteld van de Tijdelijke kaderregeling inzake staatssteun in verband met COVID-19. Het betreft de uitbreiding van het toepassingsgebied van de kaderregeling.

...
Nieuws - 6 april 2020

Verruiming tijdelijk staatssteunkader in verband met coronacrisis

De wijziging van dit steunkader benadrukt het belang om naast het verschaffen van liquiditeit aan ondernemingen ook ondersteuning te bieden aan onderzoek en ontwikkeling en productieprocessen die bijdragen aan de bestrijding van de Covid-19.

...
Nieuws - 9 maart 2020

Hoe kunnen gemeenten intern gegevens delen bij aanpak ondermijning?

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een modelinformatieprotocol opgesteld dat gemeenten kunnen gebruiken wanneer zij gegevens willen delen om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Gemeenten gaven eerder aan bij de uitwisseling van deze gegevens in de knel te komen met de regels rondom privacy en gegevensbescherming.

...
Nieuws - 24 februari 2020

Europese Commissie publiceert strategie voor de omgang met data en AI

Op 19 februari publiceerde de Europese Commissie haar nieuwe plannen voor ‘een digitaal Europa dat klaar is voor de toekomst’. Deze prioriteit is een van de zes hoofdprioriteiten van de nieuwe Commissievoorzitter Von der Leyen. De woensdag gepubliceerde stukken betreffen een algemene Mededeling.

...
Nieuws - 17 februari 2020

A Europe fit for the Digital Age – Interne markt

Het versterken van de industriële en innovatieve capaciteit van de Europese markt gebeurt door een nieuwe strategie over de handhaving van de interne markt en de opvolger van het Horizon2020-subsidieprogramma voor onderzoek en innovatie.

...
Nieuws - 17 februari 2020

A Europe Fit for a Digital Age – Digitale markt

‘Een Europa dat klaar is voor het digitale tijdperk’ is een van de zes prioriteiten van de Europese Commissie. Op het gebied van de digitale markt zijn er diverse plannen aangekondigd die relevant zijn voor decentrale overheden

...
Nieuws - 7 februari 2020

Handleiding Algemene Groepsvrijstellingsverordening gepubliceerd

Onlangs is de Handleiding Algemene Groepsvrijstellingsverordening gepubliceerd. Deze handleiding is opgesteld voor alle (decentrale) overheden die geoorloofd staatssteun willen verlenen onder toepassing van de Algemene Groepsvrijstellingsverordening (AGVV).

...
Nieuws - 11 november 2019

Aanpassingen Uitvoeringswet AVG

Eind oktober heeft minister Dekker voor rechtsbescherming de Kamer geïnformeerd over te volgen aanpassingen aan de Uitvoeringswet van de Algemene verordening gegevensbescherming. Voor sommige verwerkingen is een wetswijziging nodig om een sterkere grondslag vast te leggen.