...
Nieuws - 21 november 2022

Rondje langs de velden: KED in Brussel

Om decentrale overheden zo goed mogelijk van dienst te zijn is het cruciaal om warme contacten in ‘het Brusselse’ te onderhouden. Adviseurs Laura Hollmann (klimaat en milieu) en Brent Bos (fondsen) maakten een ‘rondje langs de velden’.

...
Nieuws - 14 september 2020

Ann-Marie Kühler vertrekt bij Europa decentraal

Plaatsvervangend bestuurder-directeur Ann-Marie Kühler van het Kenniscentrum Europa decentraal verlaat de organisatie. Ze wordt per 1 oktober hoofd van het Expertisecentrum Europees Recht (ECER) bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

...
Nieuws - 14 oktober 2019

Interview Annie Schreijer-Pierik: “De komende vijf jaar zijn cruciaal”

Annie Schreijer-Pierik werd afgelopen zomer herkozen in het Europees Parlement, waar ze sinds september vast lid is van de Landbouwcommissie. Ze wil zich het komende mandaat inzetten voor het behoud van gezins- en familiebedrijven, voedselproductie en voedselzekerheid.

...
Nieuws - 6 februari 2023

Nieuwe uitdaging voor directeur-bestuurder Fenna Pols

Na meer dan 14 jaar neemt directeur-bestuurder Fenna Pols afscheid van Kenniscentrum Europa Decentraal. Zij gaat bij de gemeente Súdwest-Fryslân aan de slag als directeur Sociaal Domein.

...
Nieuws - 1 april 2019

Afschaffing verzetten van de klok

Het Europees Parlement is voor het afschaffen van het verzetten van de klok in 2021. Eerder kwam de Europese Commissie al met een gelijkaardig voorstel.

...
Nieuws - 2 maart 2020

Meld u aan voor het Europees Migratie Forum

Op 2 en 3 juni 2020 vindt het zesde Europees Migratie Forum plaats in Brussel. Het Migratie Forum biedt jaarlijks aan lokale en regionale overheden een platform voor dialoog over kwesties in verband met migratie.

...
Praktijkvraag - 21 februari 2023

Waterpijp roken in de jeugdsoos: wat is het Europese rookbeleid?

Onze gemeente heeft een aanvraag voor een vergunning binnengekregen voor het oprichten van een jeugdsoos waar waterpijptabak zal worden gerookt. Wij begrepen dat de Europese Tabaksrichtlijn recent is herzien. Een van de belangrijkste doelen van deze richtlijn is om het roken onder jongeren te ontmoedigen. Moeten wij bij het beoordelen van de aanvraag rekening houden met deze richtlijn? En zo ja: valt waterpijptabak er ook onder?