...
EU Rechtspraak - 4 april 2023

Subsidie terugbetalen bij schendingen van nationale aanbestedingsregels?

In de twee gevoegde Roemeense zaken heeft de Advocaat-Generaal (AG) geconcludeerd dat een subsidie dient te worden terugbetaald bij schendingen van nationale aanbestedingsregels. Aanbestedende diensten handelen in dat geval volgens de AG bij de uitgaven van Europese subsidiegelden in strijd met het beginsel van goed financieel beheer.

...
Nieuws - 3 juli 2019

Kabinet pleit voor crisisbestendige en voorspelbare Europese begroting

De voorgestelde Europese begroting voor 2020 sluit goed aan bij de Nederlandse prioriteiten met betrekking tot concurrentiekracht, werkgelegenheid en veiligheid. Dat schrijft minister van Financiën Wopke Hoekstra in een brief aan de Tweede Kamer.

...
Nieuws - 7 oktober 2019

Europese subsidie voor innovatieve stedelijke projecten

Onlangs heeft het Urban Innovative Actions (UIA)-subsidieprogramma een vijfde oproep gedaan voor subsidieaanvragen van stedelijke projecten met een innovatief karakter. Dit subsidieprogramma biedt lokale autoriteiten steun bij het doorzetten van stedelijke innovatie op basis van een breed scala aan thema’s. Tot 12 december 2019 is het mogelijk om stedelijke projecten aan te melden.

...
Nieuws - 9 september 2019

Europese steun voor waterstofregio Noord-Nederland

Noord-Nederland is op koers om een van de Europese waterstofkoplopers te worden. De Noord-Nederlandse subsidieaanvraag voor een Hydrogen Valley is door de Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCH JU) van de Europese Commissie geselecteerd om de subsidie-overeenkomst voor 20 miljoen euro met een publiek-private cofinanciering van 70 miljoen euro voor te bereiden. 

...
Nieuws - 23 september 2019

Het Meerjarig Financieel Kader: wat is de stand van zaken?

Op 16 september 2019 is de Raad van Algemene Zaken (van de Raad van Ministers van de Europese Unie) onder het Finse voorzitterschap wederom bijeengekomen om het Meerjarig Financieel Kader (MFK) te bespreken. De onderhandelingen over het MFK zijn al anderhalf jaar bezig en tijdens deze Raad werd er onder andere gesproken over een planning en de voortgang van het onderhandelingsproces.

...
Nieuws - 18 februari 2019

Denk mee over de Omgevingsregeling

Er loopt momenteel een consultatie over de Omgevingsregeling. Hier kunt u nog tot en met 8 maart aan bijdragen. In de Omgevingsregeling zijn de regels voor de toepassing van de Omgevingswet en het gebruik van de algemene maatregelen van bestuur (AMvB’s) gebundel.

...
Nieuws - 25 november 2019

CEF Transport Blending facility open

Het uitvoerend agentschap van de Europese Commissie INEA publiceerde op 15 november een oproep voor het indienen van subsidieaanvragen voor de uitrol van ERTMS en schone brandstoffen voor alle modaliteiten op het kernnetwerk van het Europese transportnetwerk TEN-T.

...
Nieuws - 14 maart 2022

Commissie zet in op meer solidariteit voor Oekraïense vluchtelingen

De Europese Commissie heeft meerdere voorstellen gepresenteerd om regels voor fondsen flexibeler te maken. Hierdoor moet het makkelijker worden om noodhulp aan Oekraïense vluchtelingen te verlenen. Wij geven een overzicht van de fondsen waar het om gaat.

...
Nieuws - 13 december 2021

Beoordeel de strategie voor je stadsontwikkeling!

De Europese Commissie nodigt Europese steden uit om hun strategieën voor stadsontwikkeling te evalueren. Met de nieuwe online tool SAT4SUD kunnen steden zelf hun strategie toetsen. Dit biedt inzicht in de sterke punten van het beleid, maar ook waar er ruimte is voor verbetering.