...
Nieuws - 21 juli 2022

Tijdelijke versoepeling geldigheid Oekraïense rijbewijs

De Europese Commissie heeft een voorstel ingediend voor tijdelijke versoepeling van de toepassing van Oekraïense rijbewijzen in de EU. Vluchtelingen uit Oekraïne hoeven hierdoor niet binnen 185 dagen na aankomst in Nederland theorie- en praktijkexamen te doen bij het CBR.

...
Nieuws - 28 juli 2022

Europese Commissie presenteert winterparaatheidspakket: instrumenten voor vermindering van gasverbruik

Met het oog op de mogelijke verstoringen van de gasleveringen door Rusland heeft de Europese Commissie in juli een winterparaatheidspakket gepresenteerd. Dit pakket bestaat uit een voorstel tot een Verordening inzake gasvermindering en een gasvraagreductieplan. Tevens is het bestaande TSK Oekraïne-crisis gewijzigd. Lees meer over het voorstel in dit bericht.

...
Nieuws - 7 oktober 2019

EU introduceert ecologische regels voor apparatuur

De Europese Commissie heeft 10 nieuwe ecologische regels voor apparaten vastgesteld. De energie-efficiëntie en andere eisen gelden voor verschillende productgroepen. Onder andere huishoudelijke apparaten moeten gemakkelijker te repareren worden dankzij nieuwe normen die in de hele Europese Unie gelden vanaf 2021.

...
Nieuws - 15 juli 2019

Raadpleging Horizon Europa: deel uw mening over EU-investeringen voor onderzoek en innovatie

Wat voor Europese uitdagingen zouden volgens u met EU-gesubsidieerd onderzoek aangepakt moeten worden? Horizon Europa, het EU-programma voor onderzoek en innovatie (2021-2027), is een raadpleging gestart om alle belanghebbenden te betrekken bij de implementatie van dit programma. Deel uw mening met de Europese Commissie!

...
Nieuws - 25 juli 2019

Wat betekent de einduitspraak in de Appingedam-zaak voor andere gemeenten?

De gemeente Appingedam mag reguliere winkels verbieden om zich te vestigen op een woonboulevard aan de rand van de stad. De nieuwe onderbouwing van deze brancheringsregeling voldoet aan de eisen van de Europese Dienstenrichtlijn (Drl). Dat staat in de einduitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS) van 24 juli 2019 over het bestemmingsplan ‘Stad Appingedam’.

...
Nieuws - 1 juli 2019

Nederland wil meer openheid in Europese wetgevingsonderhandelingen

De onderhandelingen over Europese wetgeving zijn niet transparant genoeg, wat ten koste gaat van het vertrouwen in de EU. Dat staat in een verklaring van Nederland die is ondertekend door vijf andere lidstaten.

...
Nieuws - 13 mei 2019

Oproep aan kandidaten voor de ‘Innovation in Politics’ award

‘Dreamocracy’ is op zoek naar Nederlandse kandidaten die innovatieve projecten kunnen aanleveren voor de jaarlijkse ‘Innovation in Politics Award’ (IPA). Deze oproep geldt voor projecten op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

...
Nieuws - 23 april 2019

Geschatte kosten niet naleven milieuwetgeving € 55 miljard

De kosten van het niet implementeren van Europese milieuwetgeving bedragen binnen de gehele Europese Unie ongeveer € 55 miljard per jaar. Dit staat in een recent rapport van Eunomia en COWI, uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie.