...
Nieuws - 2 november 2020

Werkprogramma van de Europese Commissie voor 2021

De Europese Commissie heeft het werkprogramma voor 2021 gepresenteerd. Dit werkprogramma bevat een lijst met maatregelen voor de komende twaalf maanden. De Commissie wil komend jaar de nadruk leggen op een gezonder, eerlijker en welvarender Europa.

...
Nieuws - 20 april 2020

Nederland kritisch op verordening Europese Klimaatwet

Nederland steunt het voorstel van de Commissie om de Europese broeikasgasreductiedoelstellingen wettelijk vast te leggen, maar staat kritisch tegenover de voorgestelde gedelegeerde handelingen.

...
Nieuws - 9 maart 2020

Europese Klimaatwet: nul netto uitstoot in de EU & klimaatadaptatie

EU-instellingen en lidstaten zijn samen verplicht om de klimaatneutraliteitsdoelstelling voor 2050 te halen. Dat staat in het voorstel voor de Europese Klimaatwet die de Europese Commissie op 4 maart 2020 publiceerde. Het voorstel legt daarmee wettelijk vast dat de uitstoot van broeikasgassen in de EU in 2050 tot nul wordt teruggebracht.

...
Nieuws - 2 december 2019

Green Deal: Nederland wil concrete en ambitieuze doelstellingen

Onder leiding van uitvoerend vicevoorzitter Frans Timmermans zal de nieuwe Europese Commissie de ambitie van een European Green Deal verwezenlijken. Onder de Green Deal vallen onder andere ambitieuze Europese doelstellingen van klimaatneutraliteit en het creëren van meer bewustwording voor klimaatverandering.

...
Nieuws - 29 juni 2020

Europa decentraal lanceert Green Deal-pagina

Kenniscentrum Europa decentraal presenteert een Green Deal-overzichtspagina. Op deze pagina kunt u in één oogopslag de stand van zaken, het laatste nieuws, verdiepende artikelen en dossiers rondom de Green Deal vinden.

...
Nieuws - 2 maart 2020

Gemeenten zien belemmeringen bij het realiseren van zero-emissie-doelgroepenvervoer

Het realiseren van zero emissie in 2025 bij het doelgroepenvervoer kent systematische beperkingen. Dat blijkt uit onderzoek van de vereniging Gemeentelijk Netwerk voor Mobiliteit en Infrastructuur (GNMI) over de voortgang van het bestuursakkoord Zero Emissie Doelgroepenvervoer. Gemeenten wijzen op de beperkte infrastructuur van laadpalen en schone tankstations in Nederland. 

...
Nieuws - 12 september 2022

Oproep: Green Deal Going Local. Stuur nu uw initiatief in!

Onlangs een project uitgevoerd in het teken van de Green Deal? Meld deze dan aan voor ‘Green Deal Going Local!’ In het kader van dit initiatief is het CvdR opzoek naar lokale duurzaamheidsprojecten. De praktijkvoorbeelden zullen worden gepubliceerd in een interactieve kaart.

...
Nieuws - 27 september 2021

Kabinet verwelkomt aanscherping Green Deal door ‘Fit for 55-pakket’

Het kabinet heeft positief gereageerd op het ‘Fit for 55’-pakket van de Europese Commissie. Het Fit for 55-pakket is een uitwerking van de Europese Green Deal waardoor decentrale overheden te maken krijgen met strengere milieuregels om de Europese klimaatdoelen te bereiken.