...
Nieuws - 24 juni 2019

EU past verordeningen en richtlijnen aan in het kader van betere regelgeving

In het kader van de agenda voor betere regelgeving hebben het Europees Parlement en de Raad een verordening aangenomen tot aanpassing van een aantal rechtshandelingen aan de artikelen 290 en 291 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie (VWEU).

...
Nieuws - 7 mei 2019

Jaarbericht 2018 over Nederlandse inbreng bij het Europese Hof gepubliceerd

In 2018 heeft de Nederlandse procesvertegenwoordiging namens de regering een bijdrage geleverd aan 59 zaken voor het Europese Hof van Justitie en het Gerecht. Dit volgt uit het Jaarbericht 2018 van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat midden april werd gepubliceerd.

...
Nieuws - 7 mei 2019

Advies EU-Hof: Airbnb is een verlener van informatiediensten

De diensten die Airbnb levert moeten aangemerkt worden als diensten van de informatiemaatschappij, adviseert advocaat-generaal (A-G) Szpunar aan het Europese Hof van Justitie. Dit volgt uit zijn conclusie in de zaak tussen Airbnb Ireland en de Franse vereniging voor professionele accommodatie en toerisme AHTOP.

...
Nieuws - 11 februari 2019

De toepassing van de Dienstenrichtlijn in vier recente uitspraken

De rechtspraak over de correcte toepassing van de Europese Dienstenrichtlijn blijft volop in ontwikkeling. Zowel de Europese als de nationale rechter hebben onlangs verduidelijkt in welke situaties decentrale overheden de Dienstenrichtlijn moeten toepassen.