...
Nieuws - 12 september 2022

Oproep: Green Deal Going Local. Stuur nu uw initiatief in!

Onlangs een project uitgevoerd in het teken van de Green Deal? Meld deze dan aan voor ‘Green Deal Going Local!’ In het kader van dit initiatief is het CvdR opzoek naar lokale duurzaamheidsprojecten. De praktijkvoorbeelden zullen worden gepubliceerd in een interactieve kaart.

...
Nieuws - 28 juli 2022

Europese Commissie presenteert winterparaatheidspakket: instrumenten voor vermindering van gasverbruik

Met het oog op de mogelijke verstoringen van de gasleveringen door Rusland heeft de Europese Commissie in juli een winterparaatheidspakket gepresenteerd. Dit pakket bestaat uit een voorstel tot een Verordening inzake gasvermindering en een gasvraagreductieplan. Tevens is het bestaande TSK Oekraïne-crisis gewijzigd. Lees meer over het voorstel in dit bericht.

...
Nieuws - 21 juli 2022

Luchtkwaliteit: hoe schoon is de lucht in de Europese steden?

Het Europees Milieuagentschap heeft de luchtkwaliteit van Europese steden in kaart gebracht. Den Haag, Groningen en Breda behoren tot de top 50 van schoonste steden. Verder blijkt dat Nederland goed op weg is met het behalen van de emissiereductieverplichtingen uit de Emissieplafonds Richtlijn.

...
Nieuws - 20 juni 2022

VK wil Brexit-akkoord schenden: wat zijn de consequenties?

Het wetsvoorstel van het VK voor het eenzijdig aanpassen van het Protocol inzake Ierland/Noord-Ierland schendt de gemaakte Brexit-afspraken. De Europese Commissie vindt het voorstel onaanvaardbaar en is daarom meerdere inbreukprocedures gestart. Hoe zat het ook al weer met Brexit?
Lees meer op de website van KED en het HNP.