...
Nieuws - 14 februari 2022

Europese Commissie vraagt input certificeringskader koolstofverwijdering

Om een gemeenschappelijke EU-norm voor het certificeren van koolstofverwijdering te realiseren, vraagt de Commissie input op haar voorstel voor een verordening. Belanghebbenden, waaronder overheidsinstanties die geïnteresseerd zijn in het verhogen van koolstofverwijdering, kunnen tot 2 mei input leveren. 

...
Nieuws - 31 januari 2022

Staatssteun: steungebieden op de regionale steunkaart 2022-2027 goedgekeurd

De Nederlandse regionale steunkaart voor de periode 2022-2027 is goedgekeurd. Ondernemingen die zich bevinden in de op de kaart genoemde gebieden komen in aanmerking voor regionale investeringssteun. De nieuwe steunkaart overlapt met een groot deel van de gebieden uit de vorige steunkaart.

...
Nieuws - 31 januari 2022

Europese Commissie vraagt input voor EU-strategie zonne-energie

De Europese Commissie vraagt om feedback op haar voorstel voor een EU-brede aanpak voor de uitrol van zonne-energie: de EU-strategie inzake zonne-energie. Decentrale overheden kunnen tot 18 april 2022 input leveren op dit initiatief.

...
Nieuws - 20 december 2021

Europese Commissie presenteert nieuw kader voor stedelijke mobiliteit

Streven naar schonere, groenere en slimmere mobiliteit. Om deze doelstelling ook binnen steden te behalen, presenteert de Europese Commissie een nieuw kader voor stedelijke mobiliteit. Voor decentrale overheden zijn er interessante financieringsmogelijkheden.

...
EU Rechtspraak - 20 april 2023

Hoe ver strekt de bescherming van een voortplantingsplaats van een beschermde diersoort in de zin van de Habitatrichtlijn?

In deze zaak heeft het Hof van Justitie van de EU vier vragen beantwoord over de beschadiging of de vernieling van de voortplantings- en rustplaatsen van de Cricetus cricetus , de veldhamster. De verwijzende rechter in deze zaak vroeg onder andere meer uitleg over het begrip “voortplantingsplaats” uit artikel 12, lid 1 van de Habitatrichtlijn. Voor welke periode moet een dergelijke plaats beschermd worden en wanneer is er sprake van beschadiging of vernieling van deze plaats?

...
Nieuws - 26 november 2021

Zesde wijziging tijdelijke kaderregeling staatssteun: beperkte verlenging en nieuwe instrumenten voor versnellen economisch herstel

De Europese Commissie heeft onlangs de zesde wijziging van de tijdelijke kaderregeling inzake staatssteun vastgesteld. Het betreft een beperkte verlenging van zes maanden, een aantal wijzigingen en twee nieuwe mogelijkheden om steunmaatregelen te treffen voor ondersteuning van de economie in verband met de COVID-19-pandemie.