...
Nieuws - 7 juli 2021

Raad en Europees Parlement bereiken voorlopig akkoord over Brexit Adjustment Reserve

Om lidstaten en de zwaarst getroffen sectoren in staat te stellen de onvoorziene en negatieve gevolgen van de Brexit op te vangen, heeft de Europese Commissie een Brexit Adjustment Reserve voorgesteld. Het voorlopige akkoord tussen de Raad en het Parlement over dit fonds is een grote stap in de richting van goedkeuring van de verordening die dit fonds instelt. 

...
Nieuws - 21 juni 2021

Vrij reizen in de EU tijdens de coronapandemie: digitaal EU-covidcertificaat officieel van start

Het oversteken van grenzen in de EU was door de coronapandemie een aantal maanden niet zo eenvoudig. Vanaf 1 juli komt hier verandering in. De EU heeft namelijk groen licht gegeven voor een verordening die de invoering van het digitale EU-covidcertificaat mogelijk maakt. Dit certificaat moet het vrije verkeer weer makkelijker maken.

...
EU Rechtspraak - 27 februari 2023

Is een nationale voetbalbond een ‘publiekrechtelijke instelling’?

Het Hof heeft geoordeeld dat een een nationale sportbond, zoals de Italiaanse voetbalbond FICG, aan de regels voor het plaatsen van overheidsopdrachten kan worden onderworpen wanneer hij activiteiten van algemeen belang verricht die niet van industriële of commerciële aard zijn. Daarnaast moet een dergelijke bond met rechtspersoonlijkheid onder de controle staan van een overheidsinstantie.

...
Nieuws - 3 mei 2021

Herziene Europese richtsnoeren voor regionale steunmaatregelen goedgekeurd

De herziene richtsnoeren inzake regionale steunmaatregelen voor de periode van 2022 tot 2027 bevatten voorwaarden waaronder (decentrale) overheden regionale steun mogen verlenen aan ondernemingen die zich in de aangewezen achterstandsregio’s bevinden.